3 makeuptips – läppar

  • Trött på dina tråkiga färger? Blanda! Läppstift går utmärkt att blanda med varandra för att få nya konsistenser och färger. Skrapa av en liten klick med en spatel eller liten sked och blanda ihop färgerna innan du lägger på det. Upptäck hur roligt det är att experimentera!

  • Det finns fina läppfärger för alla. Men alla passar däremot inte i alla färger. Ser du en fin färg på din vän, betyder det inte att det passar lika bra på dig. Bruna och orangea färger passar på färre personer, och kan göra att tänderna ser lite gulare ut. Men våga prova! Det kan se magiskt ut på just dig. Fastna inte i dina gamla spår, med samma färg som du hade för flera år sedan. Ha ett gäng olika läppstift och läppglans som du växlar mellan beroende på humör och tillfälle.

  • Vill du att läpparna ska se fylligare ut? Lägg lite highlighter ovanför amorbågen. Ta hellre ett läppstift i en ljus nyans eftersom det ger ett fylligare intryck. Mörka färger förminskar. Välj en färg som är nära din egen hudton eller lite ljusare, med lyster i och dutta i mitten på läpparna. En basögonskugga brukar fungera utmärkt. För extra effekt kan du lägga lite läppglans i mitten av läpparna