3 snabba till Lobra

Det nya sko- och accessoarmärket Lobra känns väldigt “up and coming”. Jag är själv ett fan av deras snygga väskor och skor. Därför har jag ställt tre korta frågor till ägaren och designen Louise Bramstedt.

Hur har du tänkt när du skapat din första kollektion? 

– Mitt märke Lobra är skapat utifrån 3 grund inspirationer varifrån jag bygger alla koncept och moods. Inspirationen hämtas från Lobras svenska bakgrund blandat med
Italiensk Dolce Vita Vintage och Metropolitisk pulserande New York känsla. Dessa tre element är en stor del av mig efter att under 10 års tid bott och arbetat som designer i Rom, Milano, Köpenhamn och New York.
Vår/sommar 2012 kollektionen kommer ut nu och var min första. Till den inspirerades jag av italienska Fellini filmer blandat med pioner från min trädgård och kvinnliga hemligheter. Färgerna är rödbaserade toner och lite vintage känsla i former och detaljer på både skor och väskor.

 Vilket är ditt bästa accesoartips inför våren? 

– Mitt standard tips för accessoarer och skor är att alltid köpa bra kvalité och satsa på hållbara produkter. Satsa på styles som “talar till dig” och som du vet att du kommer att kunna använda länge för att  de representerar dig. Alltid köpa produkter som du verkligen tycker om hellre än att följa någon specifik trend. I dag finns det så mycket stilar och trender att följa så det handlar mest om att skapa en personlig stil och känsla.
Inför våren så tycker jag att man ska satsa på färg och våga lite mer både vad gäller skor och väskor. Clutcher i olika modeller funkar alltid och ett par snygga pumps i vårens färg rekomenderar jag varmt.

Har du börjat på någon ny kollektion än? 

– Jag lanserade i februari höst/vinter 2012 kollektionen “Red Velvet Hotel” under Stockholms Modevecka och den är inspirerad av David Lynch´s filmer Twin Peaks/Mullholland Drive och artisten Chrysta Bell. Mystiskt, sexigt och dekadent. Mycket svart, rött, guld och exotiska prints.

Hösten hos Lobra                                                                                     Foto: Jonas Lindström