5 tips om… mascara

Vippiga fransar fortsätter som en stor trend i höst. Låt dem får lite extra uppmärksamhet, det är ju trots allt med dem vi flörtar. Här kommer fem tips om mascara.

1. Det sprids många rykten på sociala medier om att du snabbt och enkelt kan blanda ut en gammal och torr mascara för att få den som ny igen. Gör det inte! En gammal mascara innehåller mängder med bakterier. Ögats slemhinna är känslig och du vill inte utsätta den för en gammal mascara med en uppmjukande lösning i. Köp en ny!

Max Factor Velvet VolumeFalse Lash Effect Velvet Volume Mascara från Max Factor är en av höstens nylanseringar. Ca. 179kr. 

2. Har du en mascara du älskar formulan på men inte borsten? Byt ut borsten mot en borste du gillar från en annan mascara. Vips! Så har du en ny favorit som passar just dig.

3. Brukar din mascara hamna på ögonlocket när du applicerar den? Testa att blunda med det ögat du applicerar mascaran på. Och tamtaa! Inget kladd. Det funkar inte på alla, men på många. Ett annat knep är att titta nedåt medan du applicerar.

Maybelline Lash Sensational Maybelline Lash Sensational ger långa, klumpfria fransar. Ca. 139kr. 

Grand Volume lash styler fanned out effect

Isadora Grand Volume Lash Styler har jag använt mig flitigt utav de senaste veckorna. Den ger väldigt fin volym och längd. Men kan ge lite klumpar. Ca. 189kr. 

4. Börjar dina ögon tåras en stund efter att du målat på mascara? Då har det förmodligen kommit in mascararester i ögat. Och vis av erfarenhet är jag väl medveten om att det kan förstöra en hel kväll, om inte annat en snygg festmakeup. Testa att dra försiktigt med en ren tops längs med inre franskanten efter att din mascara har torkat. Då tar du bort överflödet som annars så lätt hamnar i ögonen.

5. Utgå från dina fransar när du köper mascara och inte efter reklam eller vad din vän använder. Är dina fransar fylliga men korta? Då passar det bäst med en förlängande. Är de långa, svepande men glesa eller tunna? Testa en volymgivande. Resultatet blir snyggast om du anpassar ditt val av mascara efter dina fransar.

20121110-150521