ACQUIZHEN Freshening Cleanser

 

När jag håller mina utbildningar och föreläsningar i hudvård brukar jag tjata rätt mycket om vikten av en bra rengöring. Det var också ett av det viktigaste för mig när jag bestämde mig för att arbeta med just Acquizhen.

Freshening Cleanser är en ansiktsrengöring i geléform som skonsamt men effektivt tar bort make up, smuts , överflödigt sebum och luftföroreningar. Den rengör huden på djupet utan att torka ut den. Den är anpassad för att passa både män och kvinnor i både design, formula och doft. Du hittar den bland annat här, här samt här och på väl utvalda salonger.

Acquizhen Freshening Cleanser innehåller bland annat,

Äpplekoncentrat – 8kg äpple ger 1kg äpplekoncentrat! Koncentratet pastöriseras för att göras med stabilt. Det ger huden mineraler, spårämnen, aminosyror, vitaminer, fruktsyror och enzymer. Det ger också rikligt med polyfenoler som ger fukt och spänst till huden.

Trollhassel – Trollhassel är ett vanligt träd i nordamerika som kan bli upp till åtta meter högt! På huden hjälper den huden att dra ihop porerna. Den innehåller också flavanoider och essentiella oljor.

Alfalfa – en riktig kanoningrediens! Den har liknande egenskaper som Retinol (A-vitamin) men är både organisk och ekologisk. Den skyddar och reparerar huden genom att stimulera tillväxten av kollagen. Kollagen är det ämnet som gör huden fast. Alfalfa har också förmågan att hämma den process som bryter ner de elastiska fibrerna i huden. Hej fast hud!

Vitt te – Till skillnad från grönt och svart te så lämnas vitt te nästan obehandlat. Acquizhen tar sitt vita te från berg i Fujian, Södra Kina. Det innehåller bland annat flavanoider som verkar som antioxidanter och skyddar huden rejält samt koffein som verkar stimulerande på huden.

Resveratrol –  utvinns ur skotten från vinplantan Vitis vinifera i Bordeux. På huden fungerar ämnet ungefär som retinoid med en riktigt bra antiage-effekt. Bland annat sätter det fart på fibroblasterna som påverkar hudens spänst. En av mina personliga favoritingredienser.

Eterisk olja av apelsin – Acquizhen innehåller inga syntetiska ämnen. Men doftar otroligt gott av apelsin! Oljan är utspädd för att inte vara allergen.

 

Acquizhen innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, färgämnen, parfymer, mineraloljor eller annat som du förmodligen inte vill ha på din hy. Det är både organiskt, ekologiskt och inte djurtestat

Tips! Rengör huden både morgon och kväll. På kvällen får du bäst resultat av din hudvård om du rengör två gånger. En gång för att ta bort smuts och smink och den andra för att rengöra huden på djupet.

För varje såld produkt skänks ett träd till föreningen Trees for the future.