Acquizhen Replenishing Day Cream

Jag fortsätter att berätta om hudvårdsmärket som ligger mig varmast om hjärtat. Ekologiska, organiska och effektiva Acquizhen. Näst på tur står Replenishing Day Cream som du hittar här, stylestore.se, eleven.se och på noga utvalda salonger.

Det här dagkrämen är lätt i konsistensen. Den är gjord så att formulan lätt ska penetrera ner i huden och därför ger den inte någon kladdig hinna. Den förfinar huden och ger den skydd, fukt, lyster och liv. Den ger också cellförnyelsen en skjuts vilket gör att din hy snabbare byts ut. (Människor ömsar också skinn.. ). Replenishing Day Cream stimulerar hudens kollagen och elastin. Det är de fibrer som håller upp huden och gör den spänstig. Med tiden minskar dess funktion och vi får slappare hy. Ansiktskrämen förebygger också mot flera andra av hudens ålderstecken.

Användning: Ta en ytterst liten mängd och massera in i ansiktet och ner på halsen.

Den innehåller bland annat,

Para cress – Verkar avslappnande på mimiska linjer med hjälp av organiska peptider. Väldigt effektiv och härlig ingrediens som börjar bli vanligare. Örten lever bara ett år.

Alfalfa – En riktig kanoningrediens! Den har liknande egenskaper som Retinol (A-vitamin) men är både organisk och ekologisk. Den skyddar och reparerar huden genom att stimulera tillväxten av kollagen. Kollagen är det ämnet som gör huden fast. Alfalfa har också förmågan att hämma den process som bryter ner de elastiska fibrerna i huden.       Hej fast hud!

Kigelia Africana Extrakt– Utvinns ur frukten på ett västafrikanskt träd. Träden kan bli hela femton meter högt. Frukten kan bli 60 cm lång och väga 5kg! Kigelia innehåller flavanoider och phytosterol-saponener som hjälper huden att bevara sin elasticitet.

Edelweiss – Utsätts för mycket utmaningar i form av stark UV-strålning, extrem kyla, lågt atmosfäriskt tryck och liknande. Tack vara det har den utvecklat ett extremt skydd för att kunna överleva. Över 50 olika substanser har hittats i den vackra alpblommans rot. Den innehåller bland annat den starka antioxidanten ”Leontopodic acid” som skyddar huden mot yttre påfrestningar.

Grön kaffe olja – Oljan ger härliga fettsyror som mjukgör din hy och verkar fuktighetsbevarande. Den innehåller också bland annat tocopherol och antioxidanten carbonic acid 5-hydroxtryptamin. Det stimulerar din hy att producera elastin och kollagen. Det är de fibrerna som gör din hy fast och elastisk.

Vitt te – Till skillnad från grönt och svart te så lämnas vitt te nästan obehandlat. Acquizhen tar sitt vita te från berg i Fujian, Södra Kina. De innehåller bland annat flavanoider som verkar som antioxidanter och skyddar huden rejält samt koffein som verkar stimulerande på huden.

Resveratrol – Utvinns ur skotten från vinplantan Vitis vinifera i Bordeux. På huden fungerar ämnet ungefär som retinoid med en riktigt bra antiage-effekt. Bland annat sätter det fart på fibroblasterna som påverkar hudens spänst. En av mina personliga favoritingredienser.

Vindruvsolja – Ger din hy superfina omättade fettsyror! Perfekt för att mjukgöra och vårda huden.

Men den innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, färgämnen, parfymer, mineraloljor eller annat som du förmodligen inte vill ha på din hy. Och den är givetvis inte djurtestad!