Acquizhen

Jag har fått flera frågor om Acquizhen. Hudvårdsmärket som jag har importerat till Sverige. Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat som både hudterapeut och miljövän. Så jag tänkte presentera produkterna en och en under närmsta tiden. Men först lite om märket i stort.

I namnet Acquizhen så står Acqui för vatten, zen för intuition och h för humus – jorden. Det finns ett holistiskt tänk i namnet och också i märket.

Acquizhen är ett effektivt, ekologiskt och organiskt hudvårdsmärke. Det är skapat av en forskare som länge har arbetat med medicinsk hudvård. Så produkterna har det bästa från naturen och det bästa modern forskning. Både design, formula och doft är unisex och passar både män och kvinnor. De är certifierade av Ecocert och för varje såld produkt skänks ett träd till organisationen Trees for the future. Perfekt för medvetna människor som vill kombinera bra hudvård med gott samvete!

Det som främst skiljer märket från många andra är att det är både ekologiskt och väldigt aktivt. Det är alltså inte bara smörjande för huden utan du kan få en effekt av produkterna. De aktiva ingredienserna är högkoncentrerade vilket gör att du behöver ytterst lite.

Produkterna har flera fantastiska funktioner. Men bland annat ger de fukt, lyster, näring och stimulans. Alla ger antiage-effekt till huden. De är också balanserande och verkar talgreglerande på en blandhy.

När man använder aktiva, organiska produkter så kan huden behöva en invänjningstid först. Speciellt om man har problemhy, är känslig eller om huden är van vid syntetiska produkter. I början kan huden bli röd då cirkulationen sätter igång och man kan känna att det pirrar i den. Det är ingen allergisk reaktion utan man har fått igång cirkulationen. Vilket bara är bra! En ökad cirkulation för bort slaggprodukter från huden och tillför syre och näring. Det röda lägger sig dock snabbt när huden har vant sig. Och det är långt ifrån alla som reagerar. Samma sak kan hända de som tar för mycket av produkten. De är som sagt var högkoncentrerade. Personligen blir jag väldigt glad de få gånger jag ännu känner cirkulationen öka. Det känns som om huden ropar hurra för att det äntligen händer något!

Eftersom produkterna är så rena så kan det bli som en detox för huden. Jag har haft flera kunder med problemhy som har fått en utrensning under några veckor för att sedan bli helt rena. Det känns superkul att kunder kan bli så hjälpta!

Acquizhen är inte djurtestat, innehåller inga syntetiska dofter eller färgämnen. Det är fritt från parabener, mineraloljor och PEG.

Acquizhen säljs på få, väl utvalda salonger samt på webshoppar. Se acquizhen.se för mer information.