Åh, dessa ljuvliga masker!

Jag är ganska fanatisk med mina hårinpackningar. Jag är petnoga med att använda dem regelbundet och är väldigt förtjust i hela proceduren men fram för allt resultatet. Jag använder någon form av inpackningar varje gång jag tvättar håret och är alltid noga med att handdukstorka håret innan. Det blir verkligen en stor skillnad då!

Eftersom håret har så många olika behov vid olika tillfällen så har jag en drös med olika masker som jag växlar mellan. Min utgångsläge är ganska tunt men mycket hår, färgat, torrt, lite skadat, långt och av relativt bra kvalité. Nedan ser ni fem av min samling med inpackningar..

Här är mina favoriter.

All Soft från Redken – Den här använder jag när håret känns väldigt torrt. Den ska sitta i länge och den hjälper inte om man fuskar. Men om man verkligen låter den sitta i minst 15 minuter gör den stora underverk! Perfekt för riktigt torrt och frissigt hår. Mindre bra för dig som är ute efter supervolym. Den är en riktig gammal favorit för mig. Speciellt på vintern eller när jag har varit på solsemester.

Nourishing Hair Mask från Amika – En relativt ny favorit i samligen. Den ger fukt utan att tynga ner. Håret blir mjukt och fluffigt. Den är snabbverkande och det krävs bara 2-5 minuter. Det här är valet då jag har bråttom. Vilket är ganska ofta.. Stort plus för god doft!

Extreme Strength Builder från Redken – En bra proteinmask när håret känns trött och sprött. Den ger också fukt, så håret blir inte så strävt som flera andra proteinmasker. Håret känns starkare och mer motståndskraftigt.

Nutritive Masquintense från Kérastase – En gammal favorit för mig. Den här ger ordentligt med fukt. Men det krävs att du har i den ett tag. Egentligen är den anpassad för tjockare hår och det finns en variant för tunnare hår som jag också gillar. Bra när håret behöver en boost.

UV+ Rehab Deep Hydration Mask från Bamboo Alterna – En färgbevarande mask som också ska skydda mot UV-skador. Det är ju svårt att svara på om den ger eller inte. Men den känns väldigt bra för håret. Det blir verkligen mjukt och glansigt. Det ska bli spännande att testa den ännu mer under sommarmånaderna. Plus för miljötänk!