Alla älskar shea!

Sheasmör (shiasmör, Butyrospermum Parkii) är en de vanligaste och mest populära ingredienserna i skönhetsprodukter. Smöret framställs genom att man krossar eller maler nötter från sheaträdet. I flera delar av världen har det feta smöret traditionellt använts för att vårda hår, hud och naglar. Men västvärlden ligger efter och har först upptäckt den effektiva ingrediensen under de senaste årtiondena. Jag har en flaska ren sheasmörsolja hemma och den är lite grynig vilket oljan ofta är. Men på huden smälter grynen snabbt. Doften är mjuk och ganska neutral vilket tillsammans med sheasmörets mjukgörande, fuktighetsbevarande och skyddande egenskaper gör den lämplig i skönhetsprodukter.

Loccitane L`Occitane använder sheasmör i flera av sina produkter. Bland annat i denna lilla ask med 100% rent sheasmör. Använd den på läppar, nagelband och lokalt på andra torra partier. Den är perfekt att ha med sig i handväskan!

Spa WisdomÄven The Body Shop har sheasmör i en stor del av sina produkter. Här ser ni Africa Ximenia & Salt Scrub. Kombinera gärna skrubbkrämen med en skrubbvante för ett mer effektivt resultat. 

Garnier nordic moisture matchNordic Moisture Match – Dry To Very Dry Skin är en av de senaste nyheterna från Garnier. Även den har sheasmör i sig. Det passar perfekt för en torr hy! 

Vita Liberata lotionVita Liberata Tan Lotion sägs kunna hålla färgen i upp till tre veckor! För att mjukgöra huden innehåller den bland annat sheasmör. Snyggast färg får du om du peelar dig innan du använder brun-utan-sol och ser till att återfukta huden dagligen.