Äntligen kommer Yves Saint Laurent!

I mitten av mars är det äntligen Sverigepremiär för filmen om Yves Saint Laurent. Filmen har redan gjort succé i Frankrike och ligger etta på deras biotopp. Inte så oväntat kanske.

Yves Saint Laurent är en av mina förebilder sedan början av tonåren så ni kan ju gissa er till att jag är förväntansfull! När jag pluggade modevetenskap fanns mycket av honom alltid i bakhuvudet. Givetvis tillsammans med Coco Chanel och Dior…

Yves verkar ha varit en sådan fantastisk man. Både som designer och som människa. En riktigt inspirerande kreatör.

Jag såg dokumentären om honom för några år sedan. Jag minns så väl att han och livs stora kärlek – Pierre Bergé hade ett vackert hem men med extremt mycket saker. Jag tror att tanken är att de ska ställa ut dem. Händer det kommer jag definitivt besöka utställningen nästa gång jag är i Paris.

Nu är jag på väg till en förhandsvisning av filmen. Yay!