Apollo Day Spa

Under min vistelse i Prag så bor jag på Corinthia Hotel. Hotellet ligger två tunnelbanestationer från stan och är relativt stort. Längst upp i huset, på 25 våningen ligger Apollo Day Spa. Jag besökte spaavdelningen i fredags och njöt av en massagebehandling.

Jag fick en Apollo signature massage som är ungefär som en klassisk massage. Den utfördes av en manlig massageterapeut som var väldigt proffsig. Behandlingen inleddes med att jag fick fylla i ett blad med hälsodeklaration och önskemål om behandlingen. Riktigt bra! Jag kunde bland annat fylla i vilka områden jag ville att han skulle fokusera på och hur hårt tryck jag ville ha. Det hjälper ju både terapeuten och kunden att få den bästa behandlingen. Jag valde ett mediumtryck på baksida ben, nedre och övre rygg samt axlar. Massageterapeuten använde flera grepp som jag inte har fått eller använt själv tidigare. Vilket känns väldigt roligt när man själv utför massage. Han arbetade mycket med handlovar och underarmar. Det var superskönt! Plus i kanten för att han var informativ och noggrann. Rummet var lugnt och harmoniskt i inredningen och behandlingen ackompanjerades av en ganska typisk spamusik.

Apollo Day Spa har en väldigt vacker, modern asiatisk inredning. Mörka träslag kombinerat med bambu och blommor. Fokuset är på en pool på 26 våningen där du har utsikt över hela Prag. Det finns en relaxavdelning för män och en för kvinnor. I relaxavdelningen finns också torr- och ångbastu. Mysigt men lite synd att det inte finns en extra bastu som är gemensam om man är där som par. Gymmet är bra tilltaget och riktigt fräscht. Betydligt större än många andra på SPA.

Det finns flera andra massagebehandlingar än den jag gjorde. Bland annat hot stone, tuina och thai. Utöver massage så kan du också välja pedikyr, manikyr, vaxning och ansiktsbehandlingar. Priserna ligger strax under Sverige.

[slideshow]

Allt var super förutom att jag saknade jacuzzi. Poolen var lite för kall för att det ska räcka med bara den. Den var uppvärmd till 28 grader vilket jag tycker är perfekt när man ska simma. Men när man vill mysa och titta på utsikten så är det lite för kallt.

Bäst var ändå personalen. Alla var jättetrevliga och lyhörda! Det är det tyvärr inte alla som är på SPA trots att de borde..

Tips! Utsikten syns bäst på kvällen. Eftersom spaavdelningen är öppen ändå till 22,00 rekommenderar jag att gå hit när det är mörkt.