Årets dogtag på Pride

Pridefestivalen börjar närma sig med stormsteg. Årets dogtag är ett smycke som är designat av fantastiska Bea Szenfeld. Smycket innehåller små lappar med bra budskap och givetvis lite confetti!

Så här säger Bea själv om idéen,

– Till Stockholm Pride strömmar det människor från hela Sverige. Här, under Prides skyddande vingar, kan de låta sina personligheter blomma ut. Men vad händer då man återvänder till sin lilla stad och sitt lilla bankkontor? Varifrån ska man hämta kraft för att kunna våga vara sig själv och tro på den man är? Det är då min dogtag kommer till sin rätt.

– Jag tänkte att vi skulle använda oss av metallbehållaren och fylla den med kraft och energi; med ett litet papper med ett laddat och starkt budskap.

– När man känner sig förvirrad och helt desorienterad, när man har glömt bort vem man är och har anpassat sig efter samhällets så kallade ”normala” normer, då ska min dogtag vara som en kompass och som en påminnelse. Budskapet på lappen tillsammans med konfettin ska få innehavaren att komma ihåg att han eller hon inte är ensam och ge styrka och en gnutta glamour.