Arganolja i håret

Trenden med arganolja i hår- och hudvårdsprodukter verkar inte ge med sig utan snarare bli större. Nytt på marknaden är Nashi Argan som tillverkas i Milano. De ska bland annat reparera, skydda och ge fukt till håret. Produkterna ska också ge UV-skydd och värmeskydd. Men innehåller vare sig parabener, sulfater eller sodiumklorid.

Jag gillar att arganoljan framställs av frånskilda och ensamstående kvinnor som behöver en liten extra skjuts. Det här är deras enda inkomst. Stort plus i kanten!

Nashi Argan är inte ekologiskt eller organiskt, men verkar ha en hel del miljötänk. Och arganoljan i produkterna är ekologisk.

Jag har testat produkterna några gånger nu och har lite blandade åsikter om dem. Jag tycker inte om att hålet är väldigt stort i förpackningarna. Det kommer ordentligt av schampot. Mer än vad som behövs. Men själva designen på förpackningarna är riktit snygg. De är fina att ha framme på badkarskanten och de luktar väldigt gott. Både design och doft känns fräsch och unisex.

Men det känns inte alltid som att håret bli riktigt rent där det är som tjockast och tätast, vid nedre hårbotten. Jag har ändå försökt att jobba med dem ordentligt där. Men längderna blir fina och produkterna känns vårdande.

Min favorit är Nashi Argan Oil som är en vårdande produkt du har i håret efter tvätt. Den ger fukt och ska skydda håret. Den kunde ge lite mer glans än vad den gör och den innehåller silikoner. Men jag tycker att den tar bort friss och den känns väldigt dryg. Jag älskar den vaniljliknande doften som den ger.

Så summan av kardemumman blir att jag absolut tycker att de är värda att testa! Och jag skulle vilja ha doftljus med deras design och dofter…