Askig beige blond

Igår besökte jag Goldwell och deras fantastiska utbildare Lizette Hederstedt för att färga håret. Mitt utgångsläge var en beige blond ton med lite för ljusa toppar. Topparna är ju så mycket äldre än det nyare håret och har fått utsättas för fler färgexperiment. De var lite för kalla i tonen och nästan genomskinliga. I botten börjar det även komma en hel del vita hårstrån. Lizette förklarade glatt att det inte är ett ålderstecken utan att det finns 25-åringar som är helt gråhåriga och 80-åringar utan ett endaste grått strå. Våga inte påstå något annat…

Nå väl, jag har accepterat mina små grå och att jag säkerligen kommer sluta som silverräv om några år. En stolt sådan. Och hurra för att min utväxt inte syns så snabbt!

Före

Elin Fagerberg GoldwellCardigan från Top Shop, linne från One Teaspoon och halsband från HM.

Därför valde vi att färga botten kallare och längderna varmare. En askigare ton i botten gör att utväxten inte syns lika väl och längderna ville vi neutralisera och få mer färg och lyster i. För den kallare tonen användes en vanlig färg från Goldwell och till de sköra längderna en mer vårdande. Den sistnämnda öppnar inte upp hårståret som en vanlig färg gör utan tränger igenom håstrået med hjälp av ett surt PH-värde. Hårstråets kärna, cortex är nämligen plusladdat. Och du kommer säkert ihåg från kemilektionerna att plus och minus dras till varandra.

Efter

Goldwell skönhetsblogg

Färgen fungerade väldigt bra för min känsliga hårbotten. Den blev lite öm. Men det började inte klia eller svida. Och jag blev väldigt nöjd med det färdiga resultatet! En naturlig blond ton med mer färg i. Tyvärr ser jag trött och sliten ut på efterbilden (vilket jag är också). Men ni får spana in håret!

Stylingen gjordes med stor rundborste och fön.