Att välja en bra handkräm – tips och tricks

Så här års är jag beroende av handkräm. Jag behöver smörja mina händer flera gånger dagligen för att det verkligen ska hjälpa. Huden blir ju snabbt så uttorkad! Det räcker med att jag går utan vantar en eller två promenader och sen är jag dundertorr. Det blir ju rätt många promenader när man har hund…

För några veckor sedan blev jag kontaktat av en journalist på TT som ville intervjua mig som expert på hudvård för en artikel om handkrämer. Nu är artikeln ute och har synts i lokaltidningar i bland annat Strängnäs, Västerbotten och Kronoberg. På bilden ovan kan du se hur den såg ut i Smålandsposten för någon vecka sedan.

Så vad tipsar jag då om i artikeln? Jo, bland annat att läsa ordentligt på innehållsförteckningen på förpackningen av din handkräm. Håll utkik efter ingredienser som karbamid, urea, PCA, mjölksyra, sheasmör, kakaosmör, vegetabiliska oljor och retinol. Du vill inte ha en kräm som är för lätt och bara ger fukt. Det är inte tillräckligt på vintern. Retinol är inte vare sig fuktbindande eller fuktighetsbevarande men det är ett väldigt bra ämne för dig som vill motverka ålderstecken som pigmentfläckar på händerna.

verso-hand-serum-med-retinol

Hand Serum från Verso Skincare med retinol 8 som bland annat ska verka utjämnande på huden och minska intrycket av fina linjer, rynkor och pigmentfläckar samt verka skyddande och mjukgörande. Många användare verkar ha fått en riktigt bra effekt av den här. Personligen har jag inte fått några pigmentfläckar på händerna än men jag tycker att den här krämen är skön och verkar vara guld värd mot ålderstecken. Och det syns på priset… 499 kr /30 ml. 

Tycker du att det är jobbigt att bli kladdig om händerna när du smörjer in dig med handkräm? Ta en klick handkräm på ena handens handrygg och gnugga handryggarna mot varandra. På så sätt slipper du kladd i handflatorna och kan fortsätta bläddra bland papper, skriva på datorn och liknande.

Se till att ladda upp med ett gäng handkrämer och ha dem på olika ställen. Jag brukar ha en vid datorn, en på handfatet, en i handväskan, en på en skänk jag ofta går förbi och en på nattduksbordet. Det gör att det blir av att jag smörjer in händerna med handkräm. Om jag bara har EN handkräm liggandes någonstans minskar chansen att jag smörjer in mig så ofta som mina händer behöver.

shea-butter-handkram-fran-loccitane

En av mina favoriter är klassiska Shea Butter Hand Cream från L´Occitane med 20 % sheasmör. Den finns i liten och stor förpackning. Från, 225 kr/ 30 ml.