Beautyblender lanserar Bounce foundation

Du kanske har testat Beautyblenders makeupsvampar? De är några av mina favoriter. Nu lanserar Beautyblender en foundation – Bounce.

Bounce kommer i hela 40 nyanser (med fokus på ljusa toner?) indelade i varma, kalla och neutrala toner. Texturen beskrivs som vispad med en luftig konsistens och enligt Beautyblender ska de vara först på marknaden med den texturen. Njäe, det vill jag nog inte hålla med om. Vi har sett flera vispade konsistenser förr. Men för den saken skull tycker jag att denna är väldigt bra. Den är inte fluffig, men den är flytande med lite mer luftig konsistens.

Finishen är lätt till mediumtäckande men går att bygga upp. Men då är den inte lika dryg. Jag tycker dock att det fungerar bra att kombinera med en concealer där jag annars kanske hade behövt mer.

Jag tycker att finishen blir otroligt fin. Naturligt, fräscht, lite sammetslen utan att bli kakig. Jag som har blandad hud – normal/fet i t-zonen och torr på kinder behöver ytterst lite puder i t-zonen för att fixera Bounce. Jag tycker också att den sitter bra och den krackelerar inte under dagen. Det här kan verkligen bli en ny favorit!

Tips! Klappa/dutta in din foundation med en fuktad makeupsvamp istället för att stryka på den.

Under pressmötet demade en makeupartist två undersköna modeller.
Pressmötet var i en svit på nyöppnade och superläckra Sparrow Hotel. Därav sängen i bakgrunden…

Flaskan känns riktigt bra i handen och har en äggformad grop på ena sidan där du klickar ut din foundation och kan dutta med din fuktiga beautyblender (funkar finfint med fingrar eller pensel också) för att fånga upp produktern. Smart! Däremot undrar jag om pumpflaskan verkligen får upp de sista dropparna på botten? Annars kan det bli rätt dyrt då jag inte tror att flaskan går att öppna så som många med skruvkork och pump gör. På framsidan av förpackningen finns en liten knapp du kan dra åt sidan för att stänga pumpen ordentligt. Så väldans bra! Perfekt för resa utan att riskera att kleta in allt annat i sminkväskan.

Framsidan har en knapp du kan skjuta till sidan för att låsa pumpfunktionen. Smart!

Ett litet pump

Beautyblender Bounce släpps på Kicks och Åhléns under april och priset kommer ligga på 449 kr. Jag saknar tyvärr uppgift om antal ml. Senare under 2019 kommer Sephora också erbjuda Bounce.

Samtidigt lanseras tre nya primers! De har jag inte hunnit testa ordentligt än dock. Nästa år kommer ett stort gäng med puder och concealers att lanseras. Kul!

Beautyblender bounce lanseeras i 40 nyanser
Beautyblender Bounce ur fokus

Här hittar du mer tips om hur du bäst använder foundation.