Min njutningsfulla morgon – ansiktsbehandling på Qvi Si

Igår började jag min vecka på bästa sätt, med en ansiktsbehandling på salongen Qvi Si på Östermalm. Jag var där för några veckor sedan på pressmöte men det var alltför länge sedan som jag testade någon av deras behandlingar.

Det blev en av deras signaturbehandlingar och som jag njöt. Du vet så där som en gör när en nästan somnar med öppnar mun. Det var hudterapeuten Camilla som behandlade mig och hon var grym!

Behandlingen inleddes av rengöring (jag valde att behålla mascara och ögonpenna kvar) och sedan hudanalys för att se vilket skick min hud är i just nu. Den var rätt bra. Lite torr på nedre delen av kinderna och under hakan. Huden peelades med en kornpeeling som tvättades bort med en rengöring som doftade gott av grapefrukt och exotiska frukter. Under ångan fick jag nackmassage som var helt ljuvlig. Jag kände att jag är riktigt spänd så det behövdes. Portömningen gjorde ont men faktiskt lite mindre ont än vanligt. Jag har små porer och tycker oftast att portömningen gör sjukt ont. Jag brukar bli en drama queen och tårarna rinner och jag tycker väldigt synd om mig själv…

Portömningen efterföljdes av en behandling med NBE, en radiovågsbehandling som bland annat stärker hudens elastin och kollagen, det som ger huden dess spänst och fasthet. Camilla jobbade runt 20-25 med NBE och det var sjukt skönt. Efter NBE fick jag först massage med rollers och sedan med händerna. Varje gång jag tänkte “Neej, nu slutar hon”så fortsatte hon lite till. Så otroligt lyxigt!

Massage med rollers 

NBE för att ge huden ett lyft. 

Efter all massage la Camilla en kemisk peeling för känslig hud. Den kändes lite, det sved och hettade. Men det brände aldrig och kändes inte obehagligt. Under tiden ansiktsmasken verkade fick jag handmassage och när den var färdig avslutades behandlingen med ansiktsvatten, serum, ögonkräm och ansiktskräm. Och tack och lov en CC Cream. Jag ogillar att gå helt osminkad på stan.

Resultatet av behandlingen blev mer uppstramad hud med superfin glow och jag är så otroligt mjuk! En släng av huvudvärk har jag haft idag, kanske på grund av all ljuvlig massage som rensar ut gifter ur kroppen. Kanske för att jag blev av med stress. Vem vet. Det var ändå värt huvudvärken.

Tips för dig som ska boka ansiktsbehandling

  • Boka alltid behandlingen hos en auktoriserad hudterapeut. Du vill ha någon som både är välutbildad, försäkrad och som ser till att vidareutveckla sig och uppdatera sig. Det får du inte om någon kallar sig “diplomerad” eller “hudvårdsterapeut”.
  • Kommer du utan makeup eller väljer att spara ögonmakeupen på, sparar du en himla massa tid då terapeuten slipper kämpa med att ta bort din ögonmakeup. Kanske hamnar de minutrarna i massagen eller för att du ska få mer tips och råd efter behandlingen.
  • Kom alltid 5-10 minuter innan för att hinna varva ner. Om du kommer inspringandes när du egentligen borde ligga ner på britsen kommer du förmodligen inte koppla av förrän masken appliceras. När behandlingen nästan är slut alltså.
  • Var noga med att berätta för hudterapeuten om du har allergier, sjukdomar, är gravid, har pacemaker eller piercings till exempel. Det underlättar för en säker behandling.
  • Avboka alltid minst 24h innan. Annars kan du räkna med att du får betala en del för behandlingen. Terapeuten förlorar inkomst för den tid som inte är bokad.