Björn Axen The Legacy 1963

I år fyller hårvårdsföretaget Björn Axen hela femtio år! Extra roligt tycker jag då det är ett svenskt företag.

I samband med firandet lanserar företaget den nya kollektionen The Legacy 1963. Det finns två olika underlinjer i serien. En för tunt/fint hår, det typiskt skandinaviska. Och en för lite grövre och tjockare hår. De innehåller båda oljor från bulgarisk ros och arktiska bär. Utöver dessa två linjer finns det en kompletterande stylinglinje.

Jag har testat schampo och balsam i serien för tunt hår. Jag gillar dem! Speciellt schampot då jag föredrar att kombinera det med en kraftigare inpackning för mitt torra hår. Men balsamet fungerar bra för att lättare kunna reda ut längderna. Det är inte de bästa produkterna jag har testat. Det blir inget wow efteråt. Men jag tror att det är en serie som passar många. Produkterna tjänar sitt syfte väl och håret känns rent, fräscht och mjukt efteråt. Det känns som om de rengör skonsamt och de doftar fantastiskt gott!

Förpackningarna är snygga, jag gillar färgerna. De har en bra pumpfunktion men jag ställer mig frågande till platskorken som är knepig att sätta på med blöta händer.

bild 1-9