Bloggevent med Dr. Hauschka

Oj, vilken härlig vecka jag har haft! Jag har bland annat haft spadag på Yasuragi och varit på olika event med Daisy Beauty. Jag tänkte börja med att berätta om eventet med Dr. Hauschka i torsdags kväll. Inlägg om det andra kommer i dagarna.

Det var ett gäng av Sveriges bästa skönhetsbloggare som möttes upp på Strandvägen 7A. Där finns en fantastisk konferenslokal som har börjat användas flitigt till diverse event. Den här kvällen hade Daisy Beauty ett bloggevent tillsammans med det tyska skönhetsmärket Dr. Hauschka.

bild-97

Jag har inte använt produkter från dem på några år så jag var väldigt nyfiken på allt. Dr. Hauschka grundades i slutet av 60-talet. Rosenkrämen var den första produkten att lanseras och den tillhör en av mina favoriter. Idag är det en riktig klassiker. Men det var främst för nyheter inom smink vi var där.

På plats fanns Karim Sattar, Dr. Hauschkas internationella makeupartist. Jag och Karim har träffats flera gånger tidigare då han jobbade för ett annat stort skönhetsföretag. Jag hann bland annat intervjua honom till en tidning då. Han tillhör en av mina absoluta favoriter i branschen och det var fantastiskt roligt att se honom igen! Det är få som är så pass sprudlande, roliga och erfarna som han. Han har några av världens största stjärnor i sin makeupportfolio. Han var bland annat en av de sista som sminkade Amy Whinehouse, bara några veckor innan hon gick bort.

bild-95

 

Jag och Karim. Plåtad med hans kamera. På mina bilder blev jag ännu sämre. Haha! Vissa dagar blir det bara så. 

Efter ett långt kramkalas och catch-up började Karim delge oss flera härliga tips och visade några olika looker. Dr.Hauschka har bland annat lanserat nya läpprodukter som du även kan använda på kinderna och på ögonbrynsbenen. De gav en relativt subtil, vacker färg och fin glans. Jag blev mest förtjust i att använda dem på kinderna. Han tipsade oss att man ska kunna använda Rejuvenating Mask som primer. Så länge man tar en väldigt liten mängd och klappar in. Fiffigt!

Ett annat av Karims tips var att blanda eyeliner med läppstift för att få mer svärta i färgen. På så sätt kan du göra dina gamla “tråkiga” läppstift mer dramatiska.

bild-96

 

Jag är spänd av förväntan att hugga in i produkterna från Dr.Hauschka och känna och klämma på dem ordentligt. Mer om dem kommer längre fram.

Ett jättestort tack till Daisy Beauty, Kicki Norman, Karim Sattar och Dr.Hauschka för ett fantastiskt roligt event!

Den ljuvliga värdinnan Kicki har gjort en lista med alla skönhetsbloggare som var med på eventet. Jag snor den rakt av. Gå in och kika vad de andra tycker!

Fröken Rosa
Zoulblogg
Wysteriia
Purity
Adaras
Karin
Beautytools
Skönhetsredaktörerna
Make it Fab
All sweet in life
Beleza
Piggelin
Elin Fagerberg
Bjutiful Me
Aida
Tindra