Bloggträff med The Body Shop

Igår kväll var jag på bloggträff på The Body Shop på Drottninggatan. Nästan alla av mina favoritbloggerskor var där. Det var otroligt roligt att träffa alla! The Body Shop är ju även en av mina uppdragsgivare så det var väldigt roligt att träffa personalen också. Kvällen blev ett riktigt kramkalas!

The Body Shop lanserar flera olika nyheter den närmsta tiden. Flera av dem har “sorbet-tema”. En av dem är Vitamin E Aqua Boost Sorbet. Det är en ansiktskräm med bland annat vetegroddsolja och sojaolja. Den är väldigt lätt i konsistensen och även lite mattande. För mig blir den alldeles för lätt. Jag har en blandhy som kräver lite mer. Men har du mer normal eller normal till fet hud tror jag att den kan fungera fint.

Elinfagerberg.se Body Sorbet

Jag är mer nyfiken på en liknande produkt för kroppen – Body Sorbet. Det är lätta kroppskrämer som kommer i dofterna Mango, Jordgubb, Satsuma, Pink grapefruit och Moringa. De ska bland annat innehålla aloe vera och även fast de inte fungerar som en after sun produkt kan jag tänka mig att de är sköna efter stranden innan festen. Just nu är de för lätta för min torra hud, men i sommar passar de nog perfekt.

Elinfagerberg.se The Body ShopUnder kvällen blev vi fotade mot en fotovägg. Vi hade rolig rekvisita att välja mellan. Mig ser du längst ner till höger med mustasch och älghorn.

En annan nyhet är Tea Tree Flawless BB Cream. Den fungerar som en vanlig BB Cream men innehåller även Tea Tree. Den kommer i tre olika nyanser som skiljer sig en hel del mellan varandra. Förmodligen kommer Light gå bäst i Skandinavien då Medium är ganska rosa och Dark är väldigt mörk. Men självklart går de att blanda med varandra. Jag gillar idéen med ett bra alternativ för de med lite fetare eller mer oren hud. Tea Tree passar dem perfekt och den här produkten ska även vara mattande. Men jag saknar SPF i Tea Tree Flawless BB Cream och jag skulle inte våga använda den runt ögonen. Stort plus dock för att Tea Tree-oljan är både ekologisk och fair trade.

Den sista produkten är en “Blur” som flera företag lanserar nu. The Body Shops heter Instablur och tanken är att du ska jämna ut hudtonen med den och slippa filter på dina selfies. Du använder den som en primer ovanpå ansiktskräm och under smink. Men du kan även använda den utan smink för att få en mattare och jämnare hud. Jag har inte hunnit testa den ännu. Men jag är förväntansfull.

Elinfagerberg.se Make upUnder eventet visade Amanda upp en sminkning. Hon är en av mina elever från utbildningen Make Up Expert från 2013. Gissa om jag var stolt som en tupp! Hon är grymt duktig! 

OBS! Jag tar emot konsultuppdrag av The Body Shop. Bland annat som utbildare inom makeup. Men de sponsrar inte mina blogginlägg eller min blogg och jag försöker vara opartisk när jag bedömer deras produkter.