The Body Shops Julprodukter och juligt pressmöte

För någon vecka sedan var jag på pressmöte för att spana in The Body Shops julprodukter för 2016. Jag kom genast i julstämning!

Årets tema är inspirerad av vilda djur och hotade djurarters förmåga att fortplanta sig. De behöver hitta kärleken men i flera områden lever de på väldigt begränsat område. Det gör att det är svårt för dem att träffa kärleken eller bara en lover. Därför behövs det byggas biobroar som naturliga korridorer för djuren att vandra mellan de olika områdena. Sådana projekt är nu på gång i både Indonesien och Malaysia. Ett projekt är redan igång i Vietnam. För varje såld julgåva den här säsongen kommer The Body Shop skänka 1 kvm regnskog för att skydda djuren. Hurray!

The Body Shop Pressmöte elinfagerberg.se The Body Shop Wild Christmas elinfagerberg.se

Precis som tidigare år består The Body Shops julprodukter främst av tre olika kroppsserier. Dofterna i år är Frosted Berries, Vanilla Chai och Spiced Apple. Alla serierna innehåller bland annat Body Butter, Lip Butter och Shower Gel. Förpackningsdesignen är ovanligt snygg med inslag av en retro jul och fokus på doftnoterna.

The Body Shops julprodukter Vanilla Chai elinfagerberg.se

Frosted Berries

Tranbär, svarta vinbär, hallon, vita blommor, pralin och vanilj.

The Body Shop Frosted Berries elinfagerberg.se

Vanilla Chai

Krämig mjölk, vanilj, kanel, kardemumma och brunt socker.

The Body Shop julprodukter Vanilla Chai elinfagerberg.se

Spiced Apple

Bakade äpplen, kanel, apelsin och vita blommor.

The Body Shop Spiced Apple

En annan rolig nyhet är att du kan göra din egen personlig etikett till din Body Butter innan jul. Man får välja ett djur och en text. Det finns ett gäng färdiga som går att variera. Varför inte “God Jul mamma!”? Servicen ska inte kosta något extra och går att få i butikerna på Drottninggatan och Mall of Scandinavia.

The Body Shop body butter egen design elinfagerberg.seThe Body Shops adventskalender elinfagerberg.se

Adventskalendrarna kommer såklart tillbaka och designen är helt fantastiskt snygg med lådor som du kan dra ut. I år firar de 15 år och som de senaste åren kommer de i tre olika varianter med tre prislägen.

Säsongens nya makeup har tre olika inriktningar – rock, guld och romantik. Bland produkterna finns det Eye Quads, Matte Lip Liquid, Eye Colour Stick och Colour Crush Matte Lipstick. Jag har inte hunnit testa dem än och kan inte uttala mig om hur de känns men jag är nyfiken på läppstiften och Matte Lip Liquid. Den sistnämnda har jag tyvärr inget pressprov på men det ska vara ett flytande krämigt läppstift.

The Body Shops julprodukter smink elinfagerberg.seEye Quads kommer i tre varianter. 

Är det någon produkt du är nyfiken på?