Body Yoghurt och firandet av förbud

Det är fem år sedan förbudet mot djurförsök inom kosmetika i EU trädde i kraft. Det uppmärksammades tillsammans med nya produkter som Body Yoghurt under en pressträff med The Body Shop förra veckan.

Företaget hade förutom skönhetspress (och väldigt mycket modepress?) bjudit in ett ljuvligt hunddagis för att understryka och lyfta upp frågan om att djurförsök ännu är tillåtet i 80 % av världens länder. Supergulligt! Min tax hade nog gått runt och stressat och snott all frukost men de här hundarna var lugna och kände varandra väl.

Mot Djurförsök

The Body Shop och Cruelty Free International vill få FN att stödja ett globalt förbud mot djurförsök och har en namninsamling där målet är att överlämna 8 miljoner underskrifter till FN i oktober i år. Har du skrivit på än? Annars gör du det här.

Det finns ingen anledning att använda sig av djurförsök. Det är fruktansvärt oetiskt och grymt. Men det är också osäkert. Djur är inte uppbyggda på samma sätt som människor och kan reagera helt olika på olika ämnen (jämför en chokladälskande Elin som bara lägger på sig mer, med en tax som skulle bli förgiftad av choklad). Det har funnits riktigt bra alternativ i flera decennier nu och det är förvånande att inte fler använder sig av dem. Både inom kosmetika och inom annan forskning som till exempel läkemedelsindustrin. För mig har kampen mot djurförsök varit en hjärtefråga sedan mitten av 90-talet.

Tips! Hatar du också djurförsök? Klart att du gör. Stöd organisationen Forska Utan Djurförsök som ger anslag till duktiga forskare som väljer alternativa metoder. Du hittar deras sida här

Body Yoghurt och Bananas!

The Body Shop lanserar också flera nya produkter. Bland annat en svart cleansing bar till ansiktet. Alltså en ansiktsrengöring i fast form med kol i.

En annan kommande nyhet är en limiterad banankollektion till kroppen. För mig är doften för söt. Men du som gillar doften på The Body Shops hårprodukter med banan kommer älska de här! Kollektionen heter Bananas och innehåller duschgele, Body Butter, en ljuvlig necessär i form av en banan, badmössa och det nyaste nya – Body Yoghurt.

Body Yoghurt är en lättare kräm på burk. Konsistensen påminner mer om havreghurt än yoghurt och det passar ju rätt bra då serien är vegansk till skillnad mot Body Butter. Bananas är en limiterad doft. De stående dofterna på Body Yoghurt är Mango, Almond Milk, Moringa, British Rose och Strawberry. Krämen går snabbt in huden och passar dig som har mer normal hud eller är lite torrare men inte orkar vänta på att krämen ska sjunka in. För mig är den alldeles för lätt så här års. Men jag misstänker att den kommer bli en favorit till sommaren.

Body Yoghurt

 

Foto: The Body Shop