Brudmakeup i Saltsjöbaden och mina viktigaste tips

I lördags åkte jag ut till Grand Hotel i Saltsjöbaden för att göra en brudmakeup på den då blivande bruden Linnéa. Jag pysslade om både henne och hennes två tärnor. Det var superkul!

Vi möttes upp för en provmakeup för någon månad sedan för att hon skulle få berätta hur hon hade tänkt sig sin brudmakeup, vad hon använder i vanliga fall och testa ut lite färger och produkter. Väl på dagen hade jag med mig det vi kommit överens om och betydligt mer därtill. Jag kunde inte hejda mig när jag plockade ner allt! Som tur var besinnade jag mig på plats och plockade inte upp så väldigt mycket mer än det jag behövde.

Tre glada och vackra kvinnor. 

Att göra en provmakeup innan den stora dagen tycker jag är superviktigt! Både för brudens och makeupartistens skull. Det är också ett bra tillfälle för att se så att makeupen funkar och inte ger allergiska bekymmer på någon som är känslig eller om sminket mot all förmodan inte skulle sitta tillräckligt bra.

När det var dags för dagen D i lördags var jag rätt taggad. Jag älskar att göra brudmakeuper! Det är nerver, glädje, romantik, stress och färger i en galen blandning. Jag försöker boka in några brudmakeuper per år. Jag vill inte göra för många då det är skönt att få vara ledig på lördagar då de flesta bröllop är. Speciellt i semestertider. Men jag vill heller inte missa för många.

En suddig bild i all hast. Jag använde bland annat makeup från Pur Cosmetics (ÄLSKAR flera av deras produkter till bröllop. Bland annat Bare it all foundation), Anastasia Beverly Hills, NARS, Mii Cosmetics (deras highlighter som är en av de bästa jag har testat), MAC, Smashbox osv.

 

Ska du gifta dig snart? Här kommer några av mina tips till din brudmakeup

  • Om du har råd, boka en makeupartist. Det är skönt att överlämna det ansvaret till någon annan den dagen. En makeupartist har också en djup kunskap i hur du får makeupen att sitta länge, vilka färger du passar bäst i och vilka olika tekniker som är att föredra beroende på vad du vill framhäva.
  • Om du ska göra det själv, öva. Öva, öva, öva. Testa dig fram med olika produkter och tekniker.
  • Se till att låta ett proffs forma brynen några dagar eller en vecka innan bröllopet. Om du bor i Stockholm kan jag varm rekommendera Felicia på Benefit på Sephora Biblioteksgatan. Hon är grym!
  • Använd inte lösögonfransar. Ett bröllop är sällan en kort rolig kväll. Det är en heldag, en kväll och en halv natt. Det sätter betydligt större krav på fransarna än vanligt och det är svårt att garantera att de sitter kvar. Bättre att undvika. Under dagen kommer du kramas mot många axlar, förmodligen gråta en skvätt och kanske bättra på sminket framåt sen kväll. Det är lätt att fransarna förstörs.
  • Sugen på långa flörtfransar? Klart att du är! Gör en fransförlängning hos en seriös fransstylist. Elisabeth Bexter är ett bra exempel på en sådan.
  • Bäst resultat av makeupen får du om huden är i så bra skick som möjligt. Gå till en auktoriserad hudterapeut några månader innan bröllopet för att göra en hudanalys och se vad just din hud behöver.

Hur en brudmakeup ska se ut är såklart individuellt och efter tycke och smak. Jag tycker att en ska tänka på att makeupen ska kännas fin på fotona även när du tittar på dem om 30 år. Extremt trendiga makeuper tycker jag alltså att du kan hoppa. En makeup som du känner dig trygg och bekväm i är det bästa. Men också som framhäver mer av dig än vanligt eftersom det är en rejäl fest och för att mycket smink “försvinner” framför kameran. Annars ska du alltid utgå från dig själv, din stil och ditt uttryck.

Vill du ha tips på vad du kan använda för produkter? Håll utkik, ett inlägg om det dyker upp i dagarna.