Brun-utan-sol i spännande format

Försommaren är här, eller ja den kämpar åtminstone. Och visst vill man känna sig lite extra vårfräsch? Jag är rätt blek, vilket jag tycker kan vara väldigt vackert på andra. Men jag trivs bäst när jag får lite färg på huden. Men självklart ligger jag inte och pressar i solen utan är istället en sucker för brun-utan-sol-produkter – BUS.

De senaste jag har testat är två nyheter från Vita LiberataSelf Tanning Night Mask och Trystal Minerals Self Tanning Bronzer.

Vita Liberata Self tanning elinfagerberg.se

Self Tanning Night Mask använder du under natten, precis som namnet avslöjar. Eftersom BUS-produkter ofta torkar ut huden tycker jag att den här är en hit! Huden känns mer återfuktad samtidigt som den har fått en lätt färg med mycket lyster över natten. Den innehåller bland annat solrosfröolja, äpple och aloe vera. Den är inte för dig som vill ha en mörk färg snabbt utan för dig som vill bygga upp tonen. Tyvärr doftar krämen inte super i min smak. Men jag tycker inte att den ger någon stark BUS-doft.

Ca. 379kr / 65ml

Mitt betyg: 7/10

Sugen på att testa fler nattmasker med brun-utan-sol-effekt? James Read har en variant för kroppen.

Vita Liberata

Trystal Minerals Self Tanning Bronzer är troligen världens första BUS gjord i puderform. Det är ett bruntonat lätt ljusreflekterande mineralpuder som ger en snygg lyster. Som ett solpuder med brun-utan-sol-effekt. Slutresultatet blir långt ifrån lika mörkt som den mörka nyansen på pudret. Men det ger en snygg naturlig färg som sitter långt efter att du har tvättat bort pudret på kvällen. Det här är en riktigt smart produkt! Jag gillar att konturera ansiktet med den. Plötsligt har jag illusionen av högre kindben och mer markerade käkben även då jag är utan smink! Och visst kan du konturera med en BUS i krämform. Men det blir betydligt smidigare så här. Jag använder den ovanpå BB-cream eller foundation och applicerar den med kabukiborste över hela ansiktet eller kontureringsborste där jag behöver. Smart även för dig som vill ha en oljefri BUS-produkt.

Ca. 450kr / 7gr

Mitt betyg: 8/10

Vita Liberata puder