Busa, bronsa och färglägg

Jag är i full färde med att använda brun-utan-sol (BUS) och bronzingprodukter så här års. Den första färgen har börjat framträda på min hud och nu kan man framhäva den lite utan att det ser gult ut. Det har kommit ut en drös med nya fina produkter i kategorin. Här är några av dem och några andra sommarfavoriter.

St Tropez är ett kärt märke för mig. Jag tycker att deras BUS-produkter ger en naturlig och vacker färg och att de torkar snabbt. Däremot gillar jag inte vanten man ska smörja in med. Jag föredrar att använda vanliga plasthandskar för bättre precission. Favoriterna är  Self Tan Bronzing mousse och den nya Gradual Tan Plus Firming 4-in-1. Moussen ger rejält med färg och passar jättebra till fest. Den torkar väldigt snabbt och dagen efter sköljer jag av överskottet. Firming 4-in-1 är en lotion som ger mildare färg och ska förbättra hudens fasthet.

Self Tan Bronzing Mousse

Jag gillar också BUS-krämen från Vichy. Den fungerar bra till både ansikte och kropp och är väldigt smidig att smörja in. Den ger färg stegvis och går utmärkt att bättra på redan dagen efter.

Vichy brun utan sol

Kicks Bronzing Oil ger ett fint skimmer och ska funka både till ansikte, kropp och hår. Doften är lite för söt och stark för min smak. Men jag gillar att den finns i mindre storlek som är perfekt för semesternecessären!

Kicks Torrolja

The Body Shop har torroljan Honey Bronze Shimmering Dry Oil i sitt sortiment sedan tidigare. Men nu har den uppdaterats med en till färg. Nr. 02 är mer guldig och har betydligt mer skimmer i sig än sin kompis nr. 01. Stort plus för ljuvlig doft! The Body Shop rekommenderar den till fest. Själv tycker jag att varje dag är en fest.

Honey Bronze Dry Oil

Mac Cosmetics har flera av mina favoritprodukter i sitt sortiment. En av dem är Temperature Rising Pro Longwear Bronzing Powder. Bronzingpudret ger en subtil färg som inte blir kakig och sitter bra.

Temperature Rising

I Estee Lauders sommarkollektion Bronze Godess finns det flera härliga godbitar. Bland annat ögonskuggspaletten i Batik Sun. Den har ljuvliga nyanser av grönt och guld som passar perfekt att kombinera till en bronsig look. En annan nyhet är en eyeliner med två ändar. Den ena är svart och den andra är i bronze. Använd dem var för sig eller lägg den bronsiga ovanför den svarta. Jättefint!

Bronze Goddess 2013 Collection

Lancomes ögonskuggspalett Eyeshadow 5 är också väldigt fin till solkysst hy. Färgerna blir allra snyggast med fuktig pensel. Testa att lägga den mintgröna på ögonlocket och den mörklila i globlinjen. Fortsätt med den grågröna under ögat.

Ysl

Färgglada mascaror blir bara större och större. Maybelline är en av de senaste att lanserna dem. Deras serie Colossal Color Shock kommer med en blå, turkos och lila mascara. Det här är faktiskt rätt kul! Testa den lila mascaran till gröna ögon för att få färgen att poppa ordentligt. Prova att ha dem på yttre delen av fransarna, enbart på underfransarna eller go wild med mycket mascara både upp och nere. Jag gillar dem. Vågar du prova? Tyvärr har jag inte fått någon pressinfo och vet inte när de kommer ut eller vad de kommer att kosta. Men om jag förstått det rätt är det enbart en limitierad kollektion. Här nedan har jag den turkosa på mig. Den ser dock blå ut på bilden.

turkos mascara

Maybelline