Butiksinvigning av Kavat på Grev Turegatan

Skoföretaget Kavat öppnar en ny butik på Grev Turegatan 1 och i samband med detta hade de ett pressevent i veckan. Jag var på ett annat pressmöte innan och kom inhastande i slutet. Men jag fick en egen presentation av företagets trevlige VD.

kavat-butiksoppning-grevgatan

Jag har tidigare berättat om historien bakom Kavat och du känner säkert igen de klassiska skorna, kanske från din egen barndom. De flesta av skomodellerna har nämligen funnits länge. Några av hemligheterna bakom är tejpade sömmar och vattentätt läder. De tillverkar runt 300 000 skor om året och har tidigare gjort skor åt bland annat Oscar Jacobsson och Blankens. Men de kommer i fortsättningen fokusera på sitt eget varumärke istället.

kavat-2 kavat-stovlar kavat-barnskor

Den nya butiken på Grevgatan är den första egna butiken i Stockholm. Här finns både barn-, dam- och herrskor. Modellen Töre finns för både barn, dam och herr om hela familjen vill ha samma. 🙂 Kavat är mest kända för sina barnskor men till våren kommer de att hårdsatsa på sina kollektioner för vuxna. Jag har inte testat några av deras skor men jag är nyfiken. Förra vintern hade min dotter ett par Kavat i modellen Yxhult (funnits sedan 1978…). Hon var aldrig kall eller blöt om fötterna, inte ens vid riktigt kallt väder, så jag var supernöjd. I år snålade jag lite och testade ett par vinterskor från Ellos till henne. De funkar inte alls. Hon blir kall av dem och jag kommer få köpa nya istället. Förmodligen blir det ett par Kavat.

kavat-barnskor-sandalerEn sneak peak på vårkollektionen 2017. 

Tips!

Har du ett par vuxenskor från Kavat som börjar få sliten sula? Då kan du lämna in den och få den ombytt. Smart!

Foto: Kate Gabor