Pressmöte med C+ Collagen Line från Dr Dennis Gross

C+ Collagen Line är en ny serie produkter från Dr Dennis Gross. Igår var jag på pressmöte för att spana in nyheterna.

På plats fanns Dr Dennis Gross högra hand Courtney Brooks, som arbetar som internationell utbildare för märket. Hon berättade att Dr Dennis Gross fick idéen till C+ Collagen Line när han tog emot en klient till hudkliniken där han ännu jobbar. Hon var strax över 30, hade en bebis och såg väldigt trött ut. Gissa om jag kände mig träffad. Haha! Just nu känns det som om hudläkare och ögonläkare hade kunnat bli inspirerade att göra både uppgiggande piller, hudkrämer och ögondroppar av mig. Tänk vilken inspirationskälla!

dr-dennis-gross-presentation-c-collagen

Hela serien går ut på att kicka till mitokondriern i hudcellen. Den fungerar som hudcellens batteri och producerar en elektrisk laddning. När den börjar ta slut blir huden trött och är inte lika mottaglig för aktiva ingredienser, enligt Dr Dennis Gross.

Humm. Spännande tycker jag som nördade ner mig i cellbiologi på Universitetet.

C+ Collagen Line består av fyra produkter

  • Perfect Skin Set & Refresh Mist
  • Brighten & Firm Vitamin C Serum
  • Deep Cream
  • Brighten & Firm Eye Cream (lanseras till våren)

De fyra produkterna har samma bas bestående av 3-O Etyd Askorbinsyra (vitamin C) som ger huden lyster och ett så kallat Energy Complex (bland annat camitine, niacinamid och co Q10) som förser mitokondriern i cellen med bränsle och ska hjälpa kollagenet att återuppbyggas. Tillsammans ska de bland annat ge lyster, fasthet och en jämnare hudton. Några andra härliga ingredienser är kollagena aminosyror (byggstenarna som i flertal blir proteinkedjor) och lakritsrot.

c-collagen-serumdr-dennis-gross-c-collagen-deep-cream

Jag fick känna på alla produkterna och tycker att de hade väldigt sköna konsistenser. Ett litet minus för doften på serumet som jag tycker påminde om lim. Annars är jag väldigt förväntansfull på de här produkterna. De ska lanserar på salonger och i nätshoppar under februari och mars. Förutom ögonkrämen som kommer senare i vår.

 

test-av-dr-dennis-gross-c-collagen-mistTest av Perfect Skin Set & Refresh Mist

Produktserien ska fungera även för känslig hud. På Dr Dennis Gross klinik arbetar de mycket med peels och fillers och C+ Collagen Line ska kunna kombineras med behandlingarna.

Priserna ligger mellan 375 – 1 095 kr.