Caesarsallad

Jag var på PM & Vänner i Växjö med min fina vän Frida i lördags. Vi hade tänkt äta något litet och dricka vin. Det gick sådär. Som vegetarian fick jag antingen välja mellan en stor huvudrätt eller en caesarsallad med romansallad och krutonger. Vilket inte kändes något vidare. Jag blev inte så superimponerad så jag fick beställa en osttallrik istället. Kreativiteten verkar gå på sparlåga, så här kommer mitt recept på vegetarisk caesarsallad!

Är ni negativa till vegetariskt så har ni inte ätit något bra. Bästaste bästa hittar ni på F12!

Och som Melker Melkersson alltid sade, “Allt efter behag!”

Ingredienser:

Romansallad

parmesanost

Krutonger

Quarnbitar

Vitlök

Soltorkade tomater

Olivolja

Vitvinsvinäger

Äggula

Sherry

Stek quarnbitarna och krydda efter eget tycke. Skölj salladen och blanda den med quarnbitar, hyvlad parmesan och krutonger. Orkar du så stek till egna krutonger av surdegsbröd. Betydligt godare än köpta!

Lägg ner soltorkade tomater i en matberedare och hacka dem. De ersätter den salta smaken från sardeller. Mixa ner olivolja, äggula, vinäger, vitlök, sherry (inte för mycket!), parmesanost, salt och peppar.

Tjoffa ihop allt och ät!