Casting och ideal

Tidigare idag var jag på en casting för en plåtning. Det var för ett stort klädesföretag och jag var där genom modellagenturen som jag tillhör. Vi var ca. 40 tjejer som blivit kallade.

Jag satt och pratade med två tjejer runt 20 år om modellande. Själv är jag ju plusmodell men att få höra om kraven som ställs på de smala modellerna är läskigt! Den ena tjejen berättade om en vän till henne som inte får några modelljobb för att hon är för liten för att vara plusmodell och för stor för att vara vanlig modell. Hon är en 36a. Men branschen bedömer att hennes höfter är en cm för breda. EN CENTIMETER! Hon får på sig alla kläder i stl. 36 och ska vara otroligt vacker. Men alla ber henne att banta. Skulle hon få bort den där centimetern så blir hon lovad guld och gröna skogar. Flickstackaren har bantat så att hon inte har någon mens kvar, och brösten har gått från en C-kupa till en A-kupa. Men den där centimetern var kvar ändå. Förmodligen för att det är hennes benstomme…

Den andra tjejen berättade om när hon som sextonåring flögs ensam till Paris. Hon sa att hon tyckte att det var lite jobbigt att vara själv i en sådan stor stad i tre veckor, utan sina föräldrar eller någon från hennes agentur. Eh, jag förstår det…

Det lilla modellande jag gör är superkul och min agentur har alltid behandlat mig väl. Men jag blir så otroligt upprörd över att höra om unga tjejer som behandlas dåligt. Då blir jag så trött på hela modebranschen. När ska den bli sund?

Hungrig?