Cinq Mondes till Sverige

Det franska spamärket Cinq Mondes kommer äntligen till Sverige! I samband med deras lansering hade de ett pressmöte som jag var med på. På plats fanns även grundaren Nathalie Poiroux var på plats och visade sig va en väldigt inspirerande och trevlig människa.

Märket bygger på olika sparitualer från hela världen och Nathalie har tillsammans med hennes man åkt runt i världen för att hitta inspiration och ta det bästa från gamla traditioner och få in det så att det fungerar praktiskt på ett modernt spa. Cinq Mondes finns i hela 40 länder och är representerat på några av världens finaste spaanläggningar.

Cinq Mondes Nathalie elinfagerberg.se

Cinq Mondes nyckelprodukter

De mest populära produkterna är Eau Egyptienne, en kropps- och hårmist med eteriska oljor, samt kroppsbalsamet Tropical Nuts Melting Body Balm. Båda dofter ljuvligt och det är också ett starkt kännetecken för varumärket, produkter doftar fantastiskt. Eau Egyptienne, känns inte som en typisk produkt för skandinavien. Vi är mer traditionella hur vi använder doftprodukter här. Men vem vet, den kanske blir en hit? Tropical Nuts Melting Body Balm lär definitivt bli en hit! Det här är en magisk produkt med oljor från bland annat tamanu, kemiri och kokos. Och ja, du kommer drömma dig bort till exotiska länder.

Cinq Mondes Eau Egyptienne elinfagerberg.se Cinq Mondes Tropical Nuts Melting Body Balm elinfagerberg.seCinq Mondes Beldi Black Soap elinfagerberg.se

Det finns även ett stort utbud av ansiktsprodukter. De kan mycket väl vara härliga. Men jag är främst nyfiken på kroppssortimentet. Det innefattar även en serie med fina badoljor.

Cinq Mondes ansiktskräm elinfagerberg.se Cinq Mondes ansiktsolja elinfagerberg.se

Cinq Mondes behandlingar

Behandlingarna är även de inspirerade av sparitualer från olika länder. Nu vet jag inte vad som kommer erbjudas i Sverige än, men internationellt finns det bland annat balinesisk massage, afrikansk massage, polynesisk massage och ritualer som Bali flowers and fruits ritual – skin perfection facial. Någon som blev sugen på att åka på spa?

Hudterapeutskola

Pressfrukosten hölls på Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa som även kommer använda Cinq Mondes i sina elevbehandlingar. Jag har bara varit där någon gång innan och blev imponerad av deras lokaler. De är superfina! Vi fick även kika in i några lektionssalar under tiden lektioner pågick och jag blev minst sagt nostalgisk sedan jag studerade till hudterapeut och spaterapeut på Gildaskolan för en herrans massa år sedan.

Cinq Mondes Tender Foot Cream elinfagerberg.se