Coconut Bronze från The Body Shop

Coconut Bronze är årets sommarlansering från The Body Shop. Solkysst hud med brons på både flaska och i burk utlovas. Så här tycker jag om nyheterna.

Coconut Bronze innehåller fem nya produkter. Alla är limiterade och finns bara under en begränsad period. Alla produkter i serien innehåller ekologisk kokosolja från ett Community Fair Trade-projekt på Samoa. Bravo!

Coconut Bronze kroppsprodukter

Det finns tre kroppsprodukter – Shimmering Dry Oil, Gradual Tan Lotion och Wash Off Tan. Du som brukar köpa produkter från The Body Shop kommer känna igen dig från tidigare sommarprodukter. Men det här året är det väldigt smidiga plastflaskor som är lätta att ta med sig (om vi nu kommer åka någonstans längre bort än Fridhemsplan).

Coconut bronze flaskor med shimmering oil, brun utan sol och tan wash off

Shimmering Dry Oil är en torrolja med små glitterpartiklar som blir riktigt fin. Smörj in benen när du är barbent för att få ett snyggt glow. Den är lätt tonad, torkar snabbt och doftar gott av blommor och kokos. En bra investering för 195 kr/100 ml.

Gradual Tan Lotion – en brun-utan-sol i lotionform som gärna byggs upp under flera dagar. Den här kan du använda på både ansikte och kropp. Smidigt! Ca. 235 kr/100 ml.

Wash Off Tan – genomskinliga ben och en spontanfest till kvällen? Då är sådana här produkter smarta att ha hemma. Eller om du bara vill bättra på färgen. Det här är en tonande produkt som du sköljer av. Fungerar på både ansikte och kropp. Ca. 175 kr/100 ml.

Bronspuder och skimmer

Coconut Bronze har också bronspuder och en skimmerprodukt i puderform. De kommer båda i metalldosa med puderpuff och utan spegel.

Matte Bronzing Powder – beskrivs som ett matt och lätt solpuder i tre nyanser. Det första jag tänkte när jag öppnade förpackningen var “Vad hände här?!”. Jag vet inte vad jag mer kan säga. Vem är skyldig till de här färgvalen? Och då har jag använt bronspuder från TBS i många år och älskat dem. De brukar ha neutral brun ton som är jättefin. Men det här året har det gått bananas. Ca. 175kr för den som gillar röda bronspuder.

Rosa bronspuder
Men gillar trycket av palmblad!

Blistening Glow Powder – en duoprodukt med skimrande bronspuder på ena sidan i burken och highlighter på den andra. Fint! Den mörkare fungerar också bra som highlighter på en mörkare hud. Bra att ha i handväskan för touch up. Jag hade föredragit en borste istället för en puderpuff i men annars fint för dig som vill ha glow. Ca. 175 kr.