Combinal Lash Lift – böjda ögonfransar

För ett tag sedan testade jag en behandling med Combinal Lash Lift för att få semi-permanent böjda fransar och säga ajöss till franstången under några veckor.

Kristin Adebäck arbetar som utbildare för Combinal och det var hon som utförde en Lash Lift på mig. Vi befann oss på salongen Fåfäng på Östermalm där personalen också utför behandlingen.

Mina fransar är rätt raka och korta från början och jag är svag för riktigt maffiga fransar. Mina fransar är också rätt ljusa i topparna. Jag har tidigare testat Lash Lift under en resa till Hamburg. Men då med ett annat märke, jag vet tyvärr inte vilket.

Kristin började med att ta bort min ögonmakeup. Dagen till ära hade jag knäppt nog valt en riktigt envis svart, pigmentrik, ögonpenna. Varsågod typ. Sen tvättade hon bort alla eventuella rester och olja med en särskild lotion, kammade igenom fransarna och tog fram en silikonpad.

Före behandling med Combinal Lash Lift

Silikonpaden la hon på ögonlocket nära fransarna. Paden limmades och sedan fäste hon dit mina fransar med hjälp av en kam. De ska fästas rakt upp och separerade ifrån varandra.

När fransarna låg uppåt på silkonpaden la hon dit en annan lotion som ska ge den böjda effekten. Den applicerade hon från fransarnas rot upp till mitten av dem. Toppen lämnades fri. Tur det. Jag vill inte ha golfklubbor till fransar.

Combinal lash lift

När lotionen hade verkat i runt 10 minuter tog hon bort den och la på en fixerande lotion istället. Den fick verka lika länge.

Sen var det dags att färga fransarna vilket gick supersnabbt eftersom de låg på plats och hårstråets ytskikt redan var öppet. Så smidigt!

combinal och fransfärg
Geggigt!

Hela behandlingen avslutades med en produkt med keratin som ska stärka fransarna. Det ska också göra att resultatet håller bättre.

Efter Combinal Lash Lift
Tamtaa! Fransarna är böjda och ser betydligt längre ut. Hela ögat och blicken blir mer vaken.
Efter behandlingen.

Resultatet ska hålla i 6-8 veckor beroende på hur länge fransarna stannar kvar och om du kombinerar med ett rekommenderat fransserum eller inte. Vi byter ju ut fransarna efter några veckor så mycket längre kan inte böjen vara kvar.

Skulle jag göra det igen? Yes! Speciellt i samband med semester och ledighet då en inte orkar pyssla så mycket eller som ganska snart då jag kommer vara i början av min mammaledighet och förmodligen känna mig rätt trött och hormonell. Då hade det varit skönt att känna att jag ser lite piggare ut i alla fall.

Har du testat Lash Lift? Eller att färga fransarna?

För ett till två år sedan gick jag regelbundet på fransförlängning. Det kräver betydligt mer underhåll och pyssel. Men jag hade kunnat tänka mig att göra det igen efter min mammaledighet.

För transparensens skull: Combinals agentur är samma som har Acasia Skincare – en av mina härliga uppdragsgivare. Men nej, det här inlägget är inte sponsrat.