Dagens ansikte

Jag har testat en drös med nya härliga produkter och kombinerat dem med några klassiker. Det väller ut nyheter i butikshyllorna just nu. Spännande!

Elin Fagerberg FOTD

Bas:

 • Foundation: Maria Åkerberg i nyansen Warm
 • Concealer: Le Correcteur PRO från Lancome
 • Puder: Balancing Act från Pur
 • Bronzingpuder: Sol de Rio från Sephora
 • Rouge: Blush me! I nyansen Pink från MeMeMe Cosmetics
 • Highlighter: High Tech Lighter från Make up Store

Maria Åkerbergs nya foundation är baserad på kallpressade oljor och ska verka fuktighetsgivande för huden. Jag tycker att den är halvtäckande i formulan men den går att jobba upp till mer täckning. Jag gillar resultatet. Den jämnar ut hudtonen utan att kännas kakig och den sitter bra. Tyvärr kommer den bara i tre olika nyanser: Warm, Neutral och Cold. Min nyans passar mig perfekt. Men är man lite mörkare blir det svårt.

Concealerpaletten från Lancome har korrigerande nyanser för att ta bort mörka ringar och rödhet runt ögonen. Formulan är lätt i konsistensen och enkel att arbeta med. Den täcker fint utan att kännas torr eller framhäva fina linjer.

Pudret Balancing Act mattar ner huden utan att ta bort hudens naturliga lyster. Det är riktigt finpigmenterat med små, små korn, vilket jag älskar! OBS! Eftersom den innehåller AHA bör du alltid kombinera den med SPF.

Bronspudret från Sephora har jag skrivit om det tidigare. Det har en fin nyans som framhäver din egen färg. Men förpackningen är tyvärr alldeles för stor.

Rouget Blush me! från MeMeMe Cosmetics (Beautybysarmay.com) kommer i en söt förpackning som påminner ganska mycket om ett annat sminkföretags design. Rouget ger en fin färg som sitter bra och i förpackningen ligger både spegel och en miniborste.

Highlightern High Tech Lighter är en riktig klassiker som med krämig formula ger en fräsch lyster. Jag gillar den!

Maria Åkerberg, Pur, LancomeSephora, Make up store, Mememe

Ögon: 

 • Ögonbryn: Brow Artiste Sculpting Pencil från Youngblood i nyansen Blond
 • Ögonprimer: Ombre Hypnose Base Nue från Lancome
 • Ögonskugga: Hypnose Palette Drama Eyes i nyansen Gris au Naturel från Lancome.
 • Ögonpenna: Pro Longwear Eyeliner i svart från MAC
 • Mascara: Super Mascara Volume från Christian Breton

Youngbloods nya ögonbrynspenna har snabbt blivit en ny favorit för mig! Den har en snedskuren borste och är väldigt enkel att använda. Formulan är fast och ganska torr. Den kommer i fyra nyanser och Blond passar mig perfekt.

Mascaran Hypnose från Lancome firar tio år i år. Företaget firar det genom att ta fram en jubileumskollektion. Produkterna kommer i limiterad upplaga och jag har testat ögonskuggsprimern och ögonskuggspaletten. Primern Ombre Hypnose Base Nue fungerar som ett hudfärgat underlag som ögonskuggan fäster bättre i. Jag tycker att den ger ett intensivare och mer hållbart resultat. Hypnose Palette tillhör också jubileumskollektionen och jag har testat den i grå skala som jag gillar skarpt. Den går att bygga upp till önskad intensitet, färgerna sitter bra och är enkla att sudda.

Ögonpennan från MAC är en klassiker som jag har skrivit om flera gånger. En riktig favorit!

Christian Bretons nya mascara lovar att böja fransarna och ge dem både längd och volym. Den ska även göra dem mjuka och skydda fransarna. Det första fungerar fint. Men tyvärr klumpar den sig alltför mycket på mig. Nä, då är det bättre att testa Christian Bretons ögon- och läpprodukter för huden istället.

Elin Fagerberg ögonskuggaLancome och youngbloodLancome, MAC, Christian Breton

Läppar:

 • Läppstift: Wild Rose Lipstick från Lumene i nyans nr. 12

Lumene har relanserat sina Wild Rose Lipstick. De kommer i 24 nya färger och ska göra läpparna mjuka samtidigt som de ger färg. Jag gillar dem! Det är fina färger som ger ett jämnt resultat och läpparna känns återfuktade.

Lumene läppstift