Dags för utrensning!

Ett nytt år är ett perfekt tillfälle att börja rensa igenom sminket. Det är lätt hänt att samla på sig gammalt smink som snabbt bygger på sig en kavalkad av bakterier. Det kan bland annat ge utslag på huden och ögoninfektion. Men fram för allt så är det ju väldigt äckligt…

Puder, rouge och ögonskugga är de produkter som brukar hålla sig längst. Speciellt de som är i lös form eftersom de inte har fett i sig. Det är ju ofta fett som gör produkten härsken. De produkter som inte är i lös form kan du torka av med en servett ibland för att de ska hålla sig längre.

Foundation luktar härsket när de blir för gamla. De kan också skära sig i färgen. Upp till ett år brukar de hålla sig fräscha. Om du inte vill lägga något härsket i ansiktet, släng!

Mascara bör du byta var 3-4 månad. Det samlar snabbt på sig bakterier och ögats slemhinnor är extremt känsliga. Var rädd om dem! Om du har haft vaglar, ögoninfektion/inflammation eller andra infektioner. Släng!

Läppstift och läppglans avslöjar sig ganska snabbt. Du känner rätt lätt på doften när de är gamla. Upp till ett år brukar läppstift klara sig medans läppglans blir äckliga snabbare. Tänk på att torka av läppstift då och då och att aldrig lägga på precis efter du har ätit utan att torka dig om munnen.

Var noga med att vässa kajalpennor och läppennor ofta. Då minskar du risken för infektion.

Summan av kardemumman blir att lukta, klämma och titta på alla produkter. De som skär sig, luktar illa eller har en förändrad färg får hamna i soppåsen. Ju mer du undviker att peta med fingrarna eller med skitiga makeuppenslar i produkten, desto längre håller de sig.