Daisy Beauty Expo – årets roligaste beauty event?

Skönhetsmagasinet Daisy Beauty är långt ifrån “bara” ett magasin. Eldsjälarna Kicki och Sam som ligger bakom företag har förutom skönhetsmagasinet även branschtidningen Daisy Beauty Professional, bloggresor, gala och skönhetsmässan Daisy Beauty Expo. Expo är en skönhetsmässa för press – skönhetsredaktörer, journalister, bloggare, youtubers och andra inom både gammelmedia och nyare varianter.

Så laddad!! 

I fredags var det dags för den fjärde Daisy Beauty Expo som inleddes med en halvdag föreläsningar. På programmet var det föreläsningar med representanter från Björk & Berries som pratade om företaget och deras visioner, Iréne från Annemarie Börlind som pratade om ingredienser i naturlig och konventionell hudvård, Linda Landenberg berättade om sina fina parfymer och Marielle från GlossGods pratade om sitt varumärke, vägen dit och alla spännande nyheter inom både hudvård och makeup.

På kvällen gick de flesta av oss iväg till Hotel Kung Carl där det vankades god mat, vin och väldigt mycket skratt. Jag var helt slut men hade ändå riktigt roligt. Efter förra veckans besked med mina ögon så var det skönt att få skratta ordentligt.

Johan och Veronica var några av de favoriter som jag hängde med. 

Blev vi så här fulla, jag och bloggkollegan Louise? Ha ha! Nä, men efter x antal dåliga bilder föll valet på den roliga. För glada var vi! Och tro mig, hon är sjukt snygg i verkligheten.  

På lördagen var det dags för mässa i vackra lokalen på Strandvägen 7. Det fanns runt 55 varumärken på plats. Jag började med att spana in Kerstin Florians nya CC Cream, foundation och concealer som jag har tummat lite på tidigare. Jag fick också håret stylat av Alexander på ghd.

Snowcrystals visade upp smarta paletter med magnetsystem för foundation, bronzer, rouge och ögonskugga. Jag känner mig väldigt pepp på dem! Elixir visade upp sin fina hudvård. Glossgods visade upp ljuvliga highlighters som kommer i flera olika varianter. Jag har inte testat deras makeup tidigar men är minst sagt nyfiken!

Revlon hade en superfin monter med vackra blommor. Jag spanade in både prisvärd makeup och hårprodukter från dem. Jag passade också på att kramas med Lina från Palina. Förutom den senaste tidens alla lanseringar av hudvård är de även agenter för spännande apparatur till behandlingar. Hon avslöjade också att de kommer ta fram ännu mer makeup. Kul!

Jag och supergulliga Lina från Palina. Här kan du även se lite av mitt hår efter hårstylingen hos ghd. 

bareMinerals lanserar nya vansinnigt fina läppglans och rouge. Men även ett concealerstick som jag är väldigt nyfiken på. Deras Complete Coverage Serum Concealer är en av mina absoluta favoritprodukter. Jag hade det med mig i handväskan och började genast jämföra de båda. Det nya stiftet är lite fastare och mer täckande. Men det ska inte lägga sig i veck under ögonen. Det låter lovande!

Annemarie Börlind lanserar ett nytt serum som ska skydda huden mot blått ljus. Perfekt för dig som sitter mycket framför dator och upplever att huden blir flagig och grå.

Elemis utökar sin serie Superfoods med fler produkter. Den kommer nu bestå av ansiktsolja, dagkräm, nattkräm och rengöring. Den ser jag verkligen fram emot att testa!

L`Oréal Paris hade en väldigt påkostad monter som bestod av ett helt rum som taget från Paris. Caféstolar, blommor, en konstnär, en snygg tjej på en balkong som levande rekvisita och mängder med nya fina produkter. Bland annat ansiktspeeling som skyltats som glass och i samma stånd kunde du även få glass (köp genast 3 vänners veganska choklad, nötter och kolasås!”. De släpper nya primers anpassade för olika behov som till exempel neutralisera röd hudton eller ge mer lyster till grå hud. Nya mascaraprimer och ljuvliga krämiga läppstift är andra nyheter.

loreal på daisy beauty expo

Andra roliga nyheter är att du snart kommer hitta makeup från TIGI i Sverige. Jag ska försöka testa den så fort jag hinner. Depend visade upp sina kommande kollektioner och jag fick naglarna målade. Jag kunde givetvis inte välja bland alla fina färger så det fick bli fyra från vårkollektionen och en från sommarkollektionen (i butik v. 18). Jag älskar dem! Resultatet blev som små godisbitar. Depend är ett riktigt bra budgetmärke.

Depend på Daisy beauty expo

Redan i somras då spelade in en reklamfilm för Acasia Skincare fick jag nys om att de hade en spännande nyhet på gång. Jag har varit sjukt nyfiken då Anna Karin Wahlberg som ligger bakom märket hellre låter allt ta lång tid än att ta fram något hafsigt. Hon är riktigt petig med sina produkter. Nu är äntligen resultatet här – en sheet mask gjord på bambu med aktivt kol. Du får alltså det aktiva kolet utan att bli lortig då själva arket är gjord av det. Serumet är proppat med bland annat retinol. Till skillnad från Lift Me Up Sheet Mask som är perfekt innan en fest för att ge lyster, fukt och lyft så är den nya masken bättre att använda 2 dagar innan festen då den är ännu mer aktiv. Så spännande!!

Doftföretaget Saether var på plats och jag sniffade på fina dofter från bland andra Chloé, Elie Saab och DKNY. Ljuvliga!

BullDog har två nyheter i sitt redan stora sortiment – en ansiktskräm för mogen hud och en ögonkräm. Jag ska låta min man sätta tänderna i dem i dagarna.

Exuviance var på plats och gjorde behandlingar och Kiss NY Pro visade upp sin makeup som är en av mina budgetfavoriter. De har flera riktigt bra produkter. Bland annat eyelinern Magical Ink Eyeliner för att nämna en.

IDUN har en ny kampanj med fyra snygga modeller på gång samt bryngeléer. Real Techniques har som du säkert redan har sett lanserat vansinnigt snygga borstar. Och de är sköna också!

Min gröna ögonskugga är en kombination av en mörkbrun från NYX och den gröna i smått fantastiska Enchanted Secret Palette från Linda Hallbergs märke LH Cosmetics. 

Mer om nyheterna kommer!

De här dagarna var intensiva, inspirerande och alldeles underbara. Ett hejdundrande TACK till Kicki, Sam och Victor från Daisy Beauty och till utställare samt kollegor.

OBS! Daisy Beauty är en av mina uppdragsgivare men jag försöker ändå vara objektiv när jag skriver om deras event.