Den feminina 50-talslooken

Nåja, jag har gnällt färdigt om att jag inte hann ner till Mercedes Benz Fashion Week i Köpenhamn under förra veckan. Men nu när jag har sett en hel del bilder i efterhand, så är by Marlene Birger som vanligt en favorit.

Självklart älskar jag kläderna. Men jag blev också svag för håret och sminket till visningen. Huden är glossig med ungdomlig lyster och lätt markerade kinder. Brynen är fint markerade utan att vara hårda. Ögonen är markerade med bred eyeliner på övre fransraden och med en kajalpenna på undre. Till det, lösögonfransar och lätt ögonskugga med fokus i globlinjen. Ljusa och glossiga läppar till det gör allt komplett. Vårigt och fräscht!

Håret till visningen, stylades av Marta Spizewska från Wella. Jag älskar ju 50-talslooken så det här förförde mig snabbt.

[slideshow]

Här får du Wellas tips om hur looken skapades.

Få looken – Steg för steg
Steg 1. Gör stora lockar i håret med värmespolar eller locktång. Se till att inte göra sektionerna för små, och skydda håret med en värmeskyddsspray som Wella Pro Series Heat & Shine Spray.
Steg 2. Låt lockarna svalna helt och borsta sedan ut dem så att håret får volym och rörelse. Spraya med en medium-hold hårspray som man kan borsta igenom efteråt, som Wella Professionals Stay Styled.
Steg 3. Dela upp håret i två sektioner och forma en hög och stram hästsvans med det undre håret. Tupera hästsvansen lite grann.
Steg 4. Tupera det övre håret lite lätt för att ge det volym och dra det bakåt mot hästsvansen. Ta ett genomskinligt elastiskt hårband och gör en hästsvans av allt hår. Borsta ut hästsvansen lite lätt utan att tynga ner den för att skapa en fin s-form. Avsluta med mer hårspray och lite glans genom att använda Wella Professionals Shimmer Delight

Använda stylingprodukter: Wella Pro Series Heat & Shine Spray (cirkapris 60 kr), Wella Professionals Stay
Styled (cirkapris 179 kr), Wella Professionals Shimmer Delight (cirkapris 159 kr).