Den sköna behandlingen

Igår besökte jag Babor´s svenska agentur. Jag fick testa en ljuvlig kroppsbehandling med deras produkter för att bättre få koll på dem. Deras head trainer Cornelia Håkansson utförde behandlingen och jag blev mer än nöjd!

Den inleddes med en body scrub som terapeuten blandade med doft av grapefrukt. Efter jag duschat av den blev jag insmord med spirulina för att sedan packas in i en body wrap. Medan kroppsmasken verkade fick jag njuta av en ordentlig hårbottenmassage. Efter en andra dusch för att få bort spirulinan blev jag insmord med en skön kroppskräm. Hon smorde in den med masserande tag och det var helt ljuvligt! Det var en fantastiskt skön behandling.

Jag har testat många body scrubs och inpackningar förr. Men det här var definitivt en av de bästa gångerna. Många har kunskapen men inte handlaget. Det hade definitivt Cornelia!

Jag har faktiskt inte testat någon av Babor´s kroppsbehandlingar tidigare så det var kul att upptäcka att de är så bra. Det är ett ganska typiskt spamärke med sköna produkter. I Sverige finns de bland annat på Badhotellet i Tranås och på Sigtuna Spa. Vill man testa deras ansiktsprodukter så kan jag varmt rekommendera salongen Ego Queen i Stockholm. Yrkeshögskolan för Hudvård och spa använder också deras produkter. Perfekt om man vill hålla i pengarna och boka in en elevbehandling.

Kuriosa: Spirulina är en blågrön mikroalg som är känd för sitt extrema näringsvärde. Den innehåller praktiskt taget allt du behöver och kallas bland annat för framtidens föda. Den är vanlig både bland spaprodukter och som kosttillskott. På huden har den bland annat förmåga att ge näring, verka utrensande, ge lyster och sätta fart på cirkulationen.