Det där med vaxning

Jag fick en fråga från Josefina om vaxning. Om du undrar över något så maila gärna mig på elinfagerberg@live.se

Hej

Tack för en intressant och rolig blog! Jag undrar hur blir man av med röda prickar efter en bikinivaxning? Blir glad för svar!

Tack och hej!

Hej Josefina!

Hårsäcksinflammation är när hårstrået växer i fel riktning, den kan då krulla ihop sig till en liten boll och orsaka en inflammation i hårsäcken. Detta är väldigt vanligt!

Har man extremt känslig hy så är det svårt att göra en bikinivaxning utan att få hårsäcksinflammation. Då kan det vara värt att prova rakning eller hårborttagningscreme. En del får dock fler inflammationer av rakning. Så man får prova sig fram för att se vilken metod som passar en själv bäst! Det finns också flera andra alternativ som ljus- och laserbehandlingar samt diatermi. Utvecklingen för borttagning av oönskat hår utvecklas ständigt!

Det finns en hel del man kan göra för att förebygga mot follikulit som hårsäcksinflammation också kallas. Innan man vaxar sig så kan man skrubba området med en mild skrubbcreme. Gör det gärna dagen innan för att vara snäll mot huden. Spritar man huden innan man vaxar och lägger på en lugnande creme efteråt så har man minskat risken mycket! Går du och få en vaxning på en bra salong så gör dom de alltid åt dig.

En annan sak som är viktigt att tänka på är att om man vaxar huden själv så tänk på att alltid vaxa mot hudens växtriktning. Lägg vaxet i växtriktningen och dra mothårs. I bikinilinjen så kan växtriktningen ändras på olika partier så kolla noga innan du lägger på vaxremsan. Vaxa aldrig inflammerad eller skadad hud!

Men jag rekommenderar starkt att gå till en skönhetssalong och bli vaxad av ett proffs!

Du bör också tänka på hur du behandlar huden efter vaxning. Framförallt bör du undvika trosor som skaver precis där du har vaxat dig. Välj ett par i större modell som inte har några skavande kanter. Som till exempel boxertrosor utan sömmar. Undvik träning och varma, klorerade bad under det första dygnet efter vaxning. Sol bör du undvika under några dagar. Undvik också att klia och pilla på den ömtåliga huden!

Tips: Vaxa inte då du har mens eftersom vår smärttröskel är betydligt lägre då. Det kommer alltså att göra ondare.

Tips 2: Vi har intimhår av en anledning. Tar du bort allt så ökar du risken för infektioner. Och den helt nakna looken känns lite omodern utseendemässigt..

Lycka till!

Elin