Det där om skolorna..

I samband med mitt inlägg om min utbildning till hudterapeut så fick jag en fråga från “nq”. Hon är själv sugen på att bli hudterapeut men har svårt att välja skola.

I sin kommentar nämner hon Elisabethskolan och Gilda Skolan. Och jag tycker helt klart att de två är de bästa valen. Både är anrika, gamla skolor med väldigt mycket erfarenhet och båda är godkända av SHR och Cidesco. De har samma uppbyggnad av kurser och bägge har praktik direkt på skolan. Vilket jag tycker är betydligt bättre än praktik på salong. De är inte alla som praktiserar på salong som får jobba så mycket tyvärr..  De ingår också utbildning till spaterapeut i bägge skolorna. Det sägs att hudterapeuter från Elisabethskolan och Gilda Skolan är de mest efterfrågade. Men det svävar också en hel del myter och konkurrens mellan skolorna..

En av de starkaste myterna om Gilda skolan är att den ska vara hårdare. Att den är mer “flickskola” och att man praktiskt taget måste stå upp när man svarar. Riktigt så var det inte. Men jag kan säga att det ligger mycket sanning i den myten. Disciplinen var stenhård. En gång fick jag tillsägelse att jag inte hade läppstift på mig när jag tömde torktumlaren.. Men disciplinen har man också nytta av som färdig terapeut.

På Elisabethskolan har de fler märken som man lär sig och jobbar med. Gilda Skolan har sitt eget samt Kerstin Florian och Face Stockholm. Det är både för- och nackdelar med att ha få märken.

Det beror också på vart du bor? Gilda Skolan finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Elisabethskolan finns i Stockholm och Göteborg.

Mitt bästa tips är att besöka skolorna och känna av atmosfären. Känn efter om det är rätt för dig. Det som är bra för någon annan behöver inte vara bäst för dig. Lyssna på hjärtat och jämför priset! Innehållet är motsvarande mellan Gilda och Elisabeth ändå.

Det viktigaste är att du väljer en skola som är godkänd av SHR. Då har du en kvalitéstämpel på din utbildning. Det finns också andra skolor som är godkända av dem.

Alla lycka till!