Det lilla smink jag har..

.. det ska få finnas kvar.

I dagarna har jag sorterat allt mitt smink. Det tog flera dagar! Men det känns otroligt skönt att ha det gjort. Jag vill ha så mycket sådant fixat som möjligt innan vår lille bebis kommer. Flera av produkterna som läppglans och mascara har så kort hållbarhet att de måste sorteras ofta.

Jag kan snabbt konstatera att jag har en hel del. Men det är ju mitt arbetsredskap så det känns ganska självklart. Jag slängde mycket som kändes inaktuellt och kommer även att ge bort en del.

I ett högt skåp från Ikea har jag förvaringsboxar med smink jag använder när jag jobbar. Allt är nu färgsorterat och märkt. Det är nedstoppat i förvaringsboxar, gamla Glossy box och i några necessärer. Förvaringsbyxorna är också från Ikea och har flera olika fack. De är i hårdplast och enkla att torka ur. Det sminket jag har här måste gå snabbt att hitta och sortera tillbaka. Får jag ett sminkjobb med kort varsel vill jag snabbt ha koll på mina pryttlar.

I hurtsen Malm, även den från Ikea, har jag det smink jag går och plockar med och väljer ifrån till mig själv. Den har riktigt djupa lådor så här får jag plats med mycket! De två översta lådorna är bara ögonskuggor. Den här hurtsen rekommenderas varmt!

I badrummet har jag en låda som ser väldigt stökig ut. Men den är sorterad och här har jag det smink jag testar just nu och favoriter jag använder dagligen.

Nagellacken får vara i en stor hattbox. De som inte får plats ligger utanför och skräpar. Ingen bra lösning men dessa har jag inte hunnit sortera än.

Utöver detta har jag en hylla med kommande nyheter. Den får ni inte se eftersom produkterna inte lanseras än på ett tag. Nu behöver jag bara ett ställe för mina ögonskuggspaletter också. Har ni något bra förslag på lösning?

20140708-124200-45720513.jpg