Det svenska modeundret

Ni har säkert märkt att jag gärna skriva om svenska designers i både bloggen och i artklar. Jag tycker att vi har så fantastiska designers i Sverige så det är väl klart att vi ska uppmärksamma dem!

En bok om ämnet lanseras i höst. “Det Svenska Modeundret” av Karin Falk belyser blågult mode på djupet. Några av dem som är med i boken är Acne, Whyred, Carin Rodebjer och Carin Wester. Falk tar också upp mode i relation till modejournalister, modebloggare, konsumtion och politik. Jag rekommenderar den varmt!

En annan bra bok om mode hade jag som studielitteratur under en modekurs jag pluggade för ett år sedan. Den är skriven av Jennifer Craik och heter “The Face of Fashion – cultural studies in fashion”. Den handlar bland annat om hur vi klär oss efter våra identiteter, sociala status och koder och varför vi gör det. Det är en hel del modehistoria i den och den väcker många frågor och funderingar. Jag älskar den!