Djurvänligt läppgojs

När jag jobbade på NK för flera år sedan så var det en rolig dam där som lärde mig att “Ingen vill kyssa en torr läpp”. Jag älskar uttrycket! Och visst är det så. Alla föredrar ju mjuka, mysiga läppar. Jag brukar alltid använda Acquizhen Eye & Delicate Skin Serum på mina läppar. Den ger ordentligt med fukt och näring. Det funkar superbra under läppstift och läppglans utan att smeta ut dem.

Men när dagarna börjar bli kallare så gillar jag att komplettera med något fetare ovanpå Eye & Delicate Skin serum. Allt för att undvika det där tråkiga fnaset.

[slideshow]

Här är tre favoriter. Alla är djurvänliga.

Elisabeth Gierus har ett läppbalsam som är väldigt skönt. Den innehåller bland annat sheasmör och jojobaolja. Den ska vara miljövänlig och parabenfri. Krämig och fin konsistens. Jag tycker även att det fungerar som ett mildare läppglans. Litet minus för förpackningen precis som produkten nedan.

Fruit Gorilla & Friends har flera olika dofter. Min favvo är Coco Safari med doft av kokos! Organiskt och djurvänligt. För var tusende såld läppgunka så adopteras en föräldralös gorilla. Underbart! Sheasmör och jojobaolja är några av ingredienserna även här. Eftersom det är certifierat av Ecocert så kan det inte vara djurtestat. Hurray! Litet minus för att det är burk och jag måste gräva med fingrarna. Orkar inte ha spatel med mig överallt?

The Body Shop har flera olika läpprodukter. Deras senaste heter Natural Lip Roll On och är en olja i roll-onförpackning. Jag har bara provat minten som jag gillar. Nästa gång ska jag investera i kokos! Den ska vara framtagen av 100% naturliga oljor. Jag är lite tveksam och förvånad att den innehåller lanolin? Och jag är inte helförtjust i förpackningen. Det blir lite ohygieniskt. Men jag gillar enkelheten och den oljiga konsistensen. Förpackningen är perfekt att ha med sig i fickan.