Doftevent med Sensorium

Jag har precis kommit hem från ett jättetrevligt med event med Loreal. Tillsammans med Åhlens City så bjöd de in till en liten pressfrukost. Vi var ca tolv stycken som satt vid dukat bord mitt inne i gallerian innan den öppnade. De presenterade den nya apparaten Sensorium.

Sensorium är en ny teknik för att konsultera fram sin egen personliga doft. Med hjälp av olika frågor tar Sensorium fram den bäst lämpliga doften för just dig. Superkul tycker jag! Efter två minuter med olika frågor där du väljer svar som ligger närmast dig. Så väljer maskinen ut tre stycken dofter som borde passa dig. Sedan är det bara att dofta.

Jag fick prova den och tycker faktiskt att den stämmer rätt bra. Självklart kan man styra slutresultatet med hjälp av sina svar. Men det behöver ju inte vara negativt? På så sätt kan vi undvika att köpa en doft bara för att den är ny eller för att man gillar modellen.

På plats fanns också doftexperten Marcus som visade olika rådofter och pratade om olika doftfamiljer. Mer om det kommer.

Från och med nu kan du testa Sensorium på Åhlens City i Stockholm. Sverige är det tredje landet i världen som än så länge har maskinen.

Jag var där med underbara Delinda

[slideshow]