Elin Fagerberg testar Dr. K Cellreverse. På bilden har hon utsläppt hår och tittar in i kameran. Hon är osminkad och ligger på en turkos handduk.

Dr. K lanserar Dr. K cellREVERSE

Hudvårdsmärke Dr. K har utvecklat en ny serie – cellREVERSE som ska främja för hudens mikrobiom. Ett ämne som verkligen ligger i tiden. De menar på att den urbana livsstil många av oss har påverkar huden negativt med bland annat miljögifter. Där är jag inte sen att hålla med.

Nukleotider

Alla produkter i den nya serien ska innehålla något som heter nukleotider och är de mest grundläggande delarna av vårt DNA. Tydligen ska vi ha en minskad nivå av nukleotider då de tillverkas av bland annat återanvändning av döende celler som tar mycket energi att återbilda och bland annat av kost. Från kosten får vi nukleotider främst från inälvsmat. Vilket inte är något alternativ för till exempel mig som är vegetarian. Nukleotider ska förutom att fungera som byggstenar även vara involverade i flera olika processer i våra celler. De är väldigt viktiga med andra ord.

Enligt Dr. K ska nukleotider i hudvård kunna påverka så att våra hudcellers cellomsättning påskyndas och så att nybildade hudceller håller en bra kvalitet. Jag är inte tillräckligt insatt i nukleotider för att veta om de kan påverka huden genom att tillsättas från hudvård. Men jag tycker verkligen att det är intressant och absolut värt att testa!

Bild på produkterna i serien cellreverse från Dr. K som har svarta förpackningar. Produkterna står på en ljus hylla.

Dr. K cellREVERSE

Den här serien består av 13 produkter i riktigt snygga svarta förpackningar. Tanken är att hudvårdsrutinen ska innehålla rengöring, återfuktning, behandling och skydd som sedan är anpassat för olika hudtyper och hudtillstånd.

Först ut är ansiktsrengöringen som är gelbaserad och även går att använda som en ansiktsmask om du låter den ligga kvar.

Den återfuktande produkten är ett komplex – NucleoHydrate Complex, som passar alla hudtyper och används under ditt serum. Den ska också vara läkande och skyddande.

Efter komplexet är det dags för serum och det finns ett gäng olika att välja mellan beroende på din huds behov. De innehåller alla nukleotidkomplexet och ska balansera hudens mikrobiom vilket bland annat stärker dess immunförsvar. Med andra ord är det förmodligen samma bas i alla serumen och sedan har Dr.K tillsatt andra ingredienser för att formulera serumen för olika hudtillstånd. Det finns ett serum för att stärka huden och minska inflammation, ett annat för att minska hudens reaktion på miljöpåverkan, ett tredje för att behandla akne och det sista hjälper till att reducera hyperpigmentering.

Den kanske roligaste produkten är Active Solution. Ett komplex som du blandar med ditt serum när du vill förstärka det. De ska innehålla 90 % aktiva ingredienser och finns i fyra varianter som går hand i hand med serumen ovan. Jag misstänker att den som ska minska pigmenteringar kan bli den mest populära.

Sist men inte minst är det dags att skydda huden. Dr. K cellReverse har en dagkräm med SPF 50 och en nattkräm som precis som dagkrämen skyddar mot luftföroreningar.

Det finns också en lätt ögonkräm i serien.

Jag tycker att nattkrämen är snäppet för lätt. Min hud hade förmodligen mått bra av att kombinera den med en ansiktsolja. Förhoppningsvis kommer den vara tillräcklig i sommar. Annars tycker jag att produkterna än så länge känns väldigt lovande efter några veckors testning. Huden är lugnare, välmående och känns mer stabil. Det jag är mest förtjust i är att det är så lätt att skräddarsy dem efter hur huden mår just nu. Jag petar ner några droppar aktivt komplex när huden behöver det och hoppar dropparna de perioder huden känns mer problemfri.

Produkterna är definitivt i det högre prissegmentet med priser mellan 998 kr-2 698 kr.

Jag testar en ansiktsbehandling med Dr. K cellReverse

Hudterapeuten Nina Nilsdotter driver en hudvårdssalong i Vasastan och jag beger mig dit för att testa en professionell behandling med Dr. K cellREVERSE. Det är en kort men effektiv behandling.

Hon börjar med att göra en dubbel rengöring och spanar in min hud i lupplampa. Sedan är det dags för en kemisk peeling som hon applicerar i tre olika lager för att huden ska hinna med att ta emot den. Det pirrar lite i huden men det gör absolut inte ont eller känns brännande. Efter peelingen lägger hon på avslutande skyddande produkter. En kort men effektiv behandling. Min hud blev väldigt mjuk och jämn i texturen utan någon rodnad. Jag kan absolut tänka mig att göra den igen!

Elin ligger på en turkos handduk och testar Dr. K Cellreverse. Två händer i rosa handskar masserar ansiktet. Hon har håret uppsatt med en turkos handduk och blundar
Elin har testat Dr. K Cellreverse och tittar in i kameran. Håret är utsläppt och hon ligger på en turkosblå handduk.
Så här såg jag ut direkt efter behandlingen. Här har jag kräm på huden så lystern är extra allt. Men det går ändå att se att jag har fått en fin lyster.

Bakgrunden

Sydafrikanska Dr.K är ett hudvårdsmärke skapat av Dr Juanita Kilian. Hon är farmaceut som senare vidareutbildat sig till produktutvecklare inom hudvård och tagit en doktorsexamen i “Transdermal Delivery Technology”. Starka meriter med andra ord.