Höjdpunkter i England – Durham, slott och Newcastle

Min resa till nordöstra England med NewcastleGateshead Intiative var snudd på magisk. Newcastle, Durham och all landsbygd var supervackert. Jag har aldrig upplevt den delen av England tidigare och det var väldigt spännande att få se något nytt. Ett av det bästa från mina dagar var faktiskt att åka runt i bussen. Att få se landsbygden med ängar, stengärdsgårdar, grindar, pittoreska hus och betande får. Här bjuder jag på flera av mina bästa tips.

Lunchrestaurang i Newcastle
Cook House
20 Ouse Street, Ouseburn, NE1 2PF
I en renoverad fartygscontainer har Anna Hedworth öppnat en liten restaurang. Maten var god, inredningen hemtrevlig, och Anna själv supergullig. Hon stod och lagade mat öppet vid en vedspis och det kändes som om man var hemma hos henne.

Anna Cookhouse Newcastle elinfagerberg.se The Cookhouse newcastle

Slott i vackert landskap
Bamburgh Castle
Northumberland
Det blåste rejält när vi var här. Inte små puffar, utan något extremt. Men det var det värt! Bamburgh Castle är otroligt vackert beläget precis vid havet och med gröna omgivningar. Här har bland annat Macbeth och Beowulf spelats in.

Bamburgh castle northumberland Bamburgh Castle Northumberland elinfagerberg.se Northumberland elinfagerberg.se

Vintageböcker
Barter Books
Alnwick Station, Wagon Way Rd NE66 2NP
I den gamla viktorianska tågstationen i Alnwick finns idag en stor bokhandel med secondhandböcker i en mängd olika genrer. Ovanpå böckerna går det ett litet leksakståg och längst in i bokhandeln finns det ett café. Det är precis så mysigt som det låter. På gångavstånd från bokhandeln ligger den vackra trädgården Alnwick Garden som även hyser ett stort slott, och inte vilket som helst. Hogwarts! Här spelades det nämligen in scener till Harry Potter.

Alnwick bokhandel elinfagerberg.se Elin Fagerberg Alnwick elinfagerberg.se Hogwarts elinfagerberg.se

Durham – en pittoresk universitetsstad

Universitetsstaden Durham är en mysig stad med kullerstenar, småbutiker, fik, ett vackert slott som idag är boende för studenter och en enorm katedral. Det är väldigt vackert och påminner lite om Visby. Staden har en lång och intressant historia bakom sig. Det har varit flera blodiga slag i området bland annat. Om du som jag är intresserad av historia är Durham ett måste. Missa inte att besöka slottet och katedralen. Jag tycker att det är så fascinerande att se ett slott i relativt stor storlek med en enorm katedral bredvid sig. Det avslöjar mycket om vilka som hade den egentliga makten förr.

Durham har flera mysiga fik. Vi besökte Tealicious som har flera varianter på after noon tea. Mums!

Durham elinfagerberg.se Hund Durham Slottet i Durham elinfagerberg.se Tealiciuous Durham elinfagerberg.seAfternoon tea durham elinfagerberg.seElin Fagerberg te durham