Dyson Airwrap Styler – hårstyling på nytt sätt

Dyson Airwrap Styler är ett nytt verktyg för att styla håret. Jag har testat det.

Airwrap är ett stylingverktyg som arbetar med hjälp av en luftflödesteknik – Coandaeffekten som gör så att håret fäster på verktygets yta med hjälp av luften. Låter jätteknepigt men är superhäftigt! Tänk dig som ett lufttryck som suger åt sig hårslinga för hårslinga och formar den som du vill ha den. Du behöver inte snurra eller krångla. Stylern fixar allt åt dig.

Airwrap kommer i ett sett med ett huvudverktyg som du kan fästa flera olika munstycken på. Det finns tillbehör för att locka, torka, göra vågor och forma håret. I det enklaste kitet, det som jag har testat, ingår det en “Pre-styling fön”, 2 locktänger a 30mm, mjuk borste och en rund borste. Munstyckena är smidiga att sätta på och ta loss.

De största fördelarna är att Airwrap har lägre värme än andra stylingverktyg. Hur varmt det är saknar jag tyvärr uppgifter på. Men det känns ungefär som en fön. Du kan alltså snabbt ta på ett munstycke utan att få en brännskada. Jag älskar också att du slipper risken med att få små hack som ibland kan bli när en styler med en vanlig locktång eller plattång som jobbar med värme istället för luft.

Vad tycker jag om Dyson Airwrap?

Till att börja med är Airwrap en väldigt snygg produkt som kommer i en stilren box. Jag tycker att stylingtiden minskas avsevärt jämfört med andra stylingverktyg. Det går snabbt och smidigt att använda den. Jag blir också glad för den lägre värmen som gör att jag känner att jag kan leka med stylingen utan att vara rädd för att bränna hårbotten, öron och fingrar.

Än så länge har jag testat att locka håret med locktången och att forma det med rundborsten. Det är lätt att jobba upp volym och forma håret med rundborsten.  Håret fick snabbt volym och blev luftigt och med mer rörelse. Du ska även kunna få till lockar med rundborsten men det får inte riktigt jag. Men övning ger färdighet… Jag tänkte att jag ska testa det på någon med lite kortare hår. Att locka med locktången går desto bättre. Den finns i två varianten för att få lockarna åt olika håll vilket är super om du vill ha en mer naturlig look som jag oftast tycker är snyggast.

Första gången jag testade att locka blev den ena sidan jättefin och den andra blev ja.. som Nellie i Lilla huset på prärien. Men det kunde jag fixa till rätt lätt med handen.

Lockar vid två olika tillfällen och olika form på luggen. Ledsen för suddiga bilder. 

För att du ska få effekt med Airwrap så behöver håret vara ungefär 80% torrt. Det är först då du kan forma det. Det händer alltså inte så mycket om du försöker styla ett torrt hår. Men fukten fixar du snabbt genom att spraya i ett värmeskydd.

Jag tycker att det här är ett väldigt roligt stylingverktyg som gör att jag lättare kan leka med håret. Jag har till och med tackat nej till att få håret stylat av frisörer på event för att jag hellre vill hem till min Dyson… Styling blev plötsligt kul!

Så det negativa? Priset mina vänner. 4490 kr för den version jag har testat. 4990kr för den kompletta som även innehåller en fast borste och 2 locktänger a 40 mm. Men har du pengarna tycker jag faktiskt att den är värd det. Du får ändå mycket för pengarna med tanke på att det är flera olika verktyg som ingå.

Två andra negativa aspekter är att själva verktyget är rätt stort och otympligt för resa. Jag håller tummarna för att de lanserar en rese-airwrap så småningom! Själva förvaringslådan som är skitsnygg, tar rätt mycket plats. Du behöver ett utrymme för din Dyson Airwrap.