Elf Magnetic Mask – en magnetisk lermask

Magnetic Mask börjar kännas som en trend. Dr. Brandt(2017?) och Milky Dress lanserade det redan 2016. Nu kommer Elf med en egen variant. Jag har inte testat Dr.Brandts mer än på handen så jag kan inte uttala mig om den. Men jag har testat Elf Magnetic Mask.

Vad är en magnetisk mask? Det är en ansiktsmask med järnpulver som tas bort med hjälp av en magnet. Kul? Ja!

Just masken från Elf kommer i ett kit med mask, en grunka med spatel i ena änden och den andra änden med magnet samt skyddsfilm som ska föras på över magneten för att skydda den. Tänk kondom.

Så här fungerar den. 

Masken förs på med hjälp av spateln, vilket känns smidigt. Konsistensen på masken är tjock och krämig. Men den torkar inte som många andra lermasker gör. Förutom järnpulver innehåller masken bland annat morotsfröolja och solrosolja. De är dock lite längre ner i INCI-listan. Järnpulvret står först tätt följt av cyklopentasiloxane, en cyklisk silikon.

Tyvärr fungerar den inte riktigt för mig då masken börjar svida på min rätt känsliga hud. Jag vet inte vilket ämne det är jag reagerade på men jag var tvungen att ta av den innan de 5-10 minuterna som rekommenderas hade gått. Masken tas bort med hjälp av den magnetiska sidan. Det var kul! Du ska inte tvätta huden efteråt och min hud lugnande snabbt ner sig efter att jag tagit bort resterna av masken och smort in huden med min vanliga hudvårdsrutin.

Ungefär när den här bilden togs hörde jag min dotter ropa från sovrummet. Sen fick det gå fort, fort med borttagningen vilket gick fint. Kunde inte låta treåringen se mig så här när hon helt nyvaken. Skräcken! 

Coolt!

Värd att köpa? Den ligger på runt 449kr, rätt saftigt. Men med tanke på att många sheet masks, som du bara kan använda en gång, ligger på runt 150 kr, så är det ändå ok. Jag skulle säga att masken passar bättre för dig med normal eller fet hy istället för på min rätt känsliga. Och det är definitivt kul att testa en magnetic mask!

Elf Magnetic Mask finns bland annat här.

Har du testat någon magnetic mask än? Tror du att fler skönhetsföretag kommer haka på trenden?

Sugen på att se hur det ser ut när jag jobbar bort masken med magneten? Filmsnutt finns på Instagram! @elinfagerberg.