En ansiktskräm ut, en annan in

Som skönhetsbloggare, skribent och allmän skönhetsnörd testar jag väldigt många olika produkter. Huden blir inte alltid helt nöjd då den inte hinner vänja sig. Men just nu är den glad!

Mitt utgångsläge är en känslig blandhy. Jag är normal-fet i T-zonen beroende på säsong. Kinder och hals är torra partier. Jag är inte allergisk men känslig mot bland annat väder och vind. Huden är väldigt tunn med flera ytliga kärl. Den är stundvis ganska fuktfattig och har höga krav på fuktighetsbevaring. Annars har jag sällan problem med min hud. Lite pormaskar bara.

Jag har kört Serum C från Cicamed och Antioxidant Creme från Akademikliniken den senaste tiden. Nu är båda slut. De har fungerat alldeles utmärkt för min hud! Jag har inte varit vintertorr i slutet av vintern utan huden har mått ovanligt bra. Lystern har också varit fin. De här produkterna fungerar väldigt bra i kombination. En riktig antioxidant-boost! Däremot gillar jag inte förpackningen på Antioxidantkrämen. Det är omöjligt att se när den är slut! Plötsligt var den bara tom utan att förpackningen kändes lättare.

Akademikliniken, Cicamed, Rodial, Exuviance, Skönhetsblogg, Elinfagerberg.se

Nu har jag börjat testa Stemcell Super food facila oil från Rodail som serum och Age Reverse Hydrafirm från Exuviance. Jag testade oljan ensam först för att se hur huden reagerade. Den innehåller bland annat mandelolja och babassuolja och är rik på essentiella fettsyror och vitaminer. Min hy fullkomligt älskade oljan! Den är lätt i konsistensen och blir inte kladdig. Huden blev mjuk, återfuktad och fick fin lyster. Nu är jag rädd att oljan ska ta slut för fort. Tyvärr fungerar inte krämen från Exuviance lika bra trots att min hud brukar gilla produkter från dem. Den korvar/smular sig nämligen rejält. Jag har minskat mängden av krämen för att se om det hjälper. Jag får ta extremt lite för att den ska funka. Bra mycket mindre än en ärta och det räcker inte riktigt för ansikte och hals. Men jag fortsätter ett tag till för att se hur effekten på huden blir.

Förutom rengöringsprodukter och ögonkräm kombinerar jag serum och ansiktskräm med solkräm från Paula´s Choice. Nu på våren är solens strålar rätt starka. Det gäller att börja skydda sig i tid.