En dag i Las Palmas

Idag besökte vi äntligen Las Palmas. Jag har sett fram emot det i flera dagar och jag blev inte besviken. Las Palmas är en extremt vacker stad med trevliga människor, bra shopping, god mat och skönt klimat. Människorna känns spontant trevligare i Las Palmas än söderut, kanske är de mindre trötta på turister där. Med det sagt tycker jag inte att spanjorerna i turistorterna är otrevliga. Men kanske lite mer trötta.

Las Palmas Playa De La Canteras elinfagerberg.se

Dagen började med att Ian skulle hämta en bil vi hyrt av Avis. Det gick inte så bra. Företaget låg inte alls på den adressen det stod på nätet men efter ha blivit 1.5h försenade var vi äntligen på väg.

Vi började i Vegueta, den gamla delen i Las Palmas som sägs påminna om Havanna. Kanarisk arkitektur med färgglada hus, små mysiga fik och restauranger. Allt är väldigt pittoreskt. Vi besökte saluhallen och tog in alla färger och dofter. Vilken upplevelse!

Vi styrde stegen mot en tapasrestaurang vi blivit tipsade om. Men inte långt därifrån gick vi förbi en vegetarisk restaurang istället. La Hierba Luisa med välgjord, genomtänkt vegetariskt mat och ett stort utbud av veganskt. Inredning var vintage och mysig och personalen var väldigt trevlig. De serverade en två-rätters till lunch förutom den vanliga menyn. Den satta menyn kostade 9€ och det fanns två olika kombinationer att välja mellan. Jag valde en grön gazpacho med avokado till förrätt och till varmrätt karamelliserad tempeh marinerad i soja med ris i buljong. Förrätten var god, men varmrätten var det godaste jag ätit på väldigt länge. Konsistensen var mör utan att bli för mjuk. Den påminde om så jag som vegetarian minns levern i min mammas levergryta när jag var liten. Smaken var en blandning av sött, syrligt och starkt med citrongräs, chili och ingefära. Mums! Jag är glad att vi upptäckte stället och inte tog vanlig tapas.

las palmas gamla stan vegueta elinfagerberg.se Las palmas port elinfagerberg.se las palmas tempeh elinfagerberg.se las palmas vegetarisk restaurang elinfagerberg.se las palmas vegueta elinfagerberg.seLas palmas vegueta restauranger elinfagerberg.se

Las Arenas är en stor shoppinggalleria där vi bland annat handlade på Zara. Det var rea! Gallerian hade ett väldigt bra shoppingutbud men ljudvolymen i lokalerna var så hög att vi inte orkade stanna länge.

Istället promenerade vi ut på Playa de la Canteras, strandpromenaden som har havet på ena sidan, restauranger och barer på den andra och ett härligt folkliv med mängder av surfare däremellan. Jag älskade det. Vi strosade runt, njöt av utsikten och åt hamburgare på ett surfställe.

Las Palmas solnedgång elinfagerberg.se Las Palmas surfbrädor elinfagerberg.se Elin Fagerberg Ian Gulam Las Palmas elinfagerberg.se

Jag känner mig definitivt inte färdig med Las Palmas. Staden blev snabbt en favoritplats för mig.  Jag vill upptäcka mer!