bty

En galen helg i Saltsjöbaden – min upplevelse av The Influencer Convention

Det är sällan jag tar mig långt utanför stan. Betydligt mer sällan än jag egentligen vill. Men i fredags morse åkte jag ut till Grand hotel Saltsjöbaden för The Influencer Convention 2017 – en två-dagars-konferens för influencers som bloggare, youtubers och instagrammare.

Jag hade så j-kla roligt!

Grand Hotel Saltsjöbaden byggdes redan 1893. Omgivningarna är fantastiska! Jag skulle vilja åka tillbaka hit på sommaren. 

Agendan var fullmatad med föreläsningar, workshops och paneler. Det pratades strategier, beskattning, marknadsföring, videoredigering, podcasts, influencers och mediahusens framtid och mycket mer. Jag fick med mig många tips, idéer och smarta verktyg som kommer underlätta för mitt fantastiska men tuffa jobb som bloggen innebär.

Jag fick också lite mer skinn på näsan och tro på mig själv. Även små och mellanstora bloggar har en otrolig makt inom sina olika områden. Så länge de är välgjorda med passion bakom. Jag antecknade under varenda föreläsning och kom upp i smått galna 33 304 tecken!

Elin från Teknifik körde en workshop om videoredigering. 

Redan innan de två sista föreläsningarna under fredagen var jag helt utpumpad av all ny information och alla intryck och gick därför och la mig på hotellrummet en stund. Tur var väl det så jag var redo för den stora veganska galamiddagen på kvällen. Under middagen uppträdde det nya bandet House of Say. De var vansinnigt bra! Jag blev sjukt imponerad och kommer definitivt spana in dem mer. De har än så länge bara två färdiga låtar. Efter att de kört dem drog de tre 90-tals klassiker. Jag stötte ifrån mig ett väldigt spontant jubelvrål och kunde inte hålla mig från att ställa mig upp och dansa. Var och en får skämmas för sig själv som min mamma brukar säga. Haha! Men vi var ett litet gäng som inte kunde annat än att studsa runt.

Det bästa med hela helgen var att få träffa och nätverka med andra härliga influencers. De var få där som jag kände sedan tidigare och ingen från mitt vanliga “blogg-gäng”. Det gjorde mig lite nervös i början men stämningen var inkluderande, avslappnad och väldigt rolig. Jag pratade bland annat med bloggare inom ledarskapsutveckling, teknik, hälsa, marknadsföring, ekonomi, arkitektur, eko, matlagning och träning. Det berikade verkligen och gav mig flera nya insikter. Vi arbetar ju på ungefär samma sätt men inte om samma ämnen.

Ett stort tack till Linda och resten av teamet från branschorganisationen Influencers of Sweden som höjer vår ribba och kvalité samt ökar förståelsen för yrket.

Elin Fagerberg på Grand Hotel Saltsjöbaden