En lugn helg i Göteborg

Jag och min vän Cissi hade en lugn helg på Västkusten. Vi är båda småbarnsföräldrar och rätt trötta sådana. För att vi ska hinna umgås ordentligt på en regelbunden basis, trots att hon bor i Växjö och jag i Stockholm, försöker vi boka in ett dygn tillsammans på annan ort några gånger om året. Utan män och barn.

Den här gången blev det Göteborg.

Vi kom dit i fredags, tidig kväll och promenerade direkt bort till Scandic Opalen där vi bokat rum. Det var flera år sedan jag bodde där senast. Jag var där och höll utbildning i makeup för The Body Shop för några år sedan. Sedan dess har det hänt en hel del och wow vad snyggt hotellet blivit! Speciellt restaurangen och receptionen. Jag som vill göra om ungefär allt hemma blev väldigt inspirerad. En annan nyhet är att min gamla kompis Lisa Sjölin nu basar över hotellet. Det var superkul att träffa henne igen!

Tänk om en skulle ta och rama in små mysiga ställen hemma med tunna gardiner? 

Efter att ha ätit frukttallrik på hotellrummet gick vi mot Avenyn och restaurangen Moon Thai. Vi hade inte bokat bord tidigare men Cissi har varit där och älskar det. För mig var det första gången. Vi fick vänta runt 40 minuter på ett ledigt bord och när vi väl fick sittplats var det tyvärr vid bardisken. Lite segt. Vi hade båda rejält ont i ländryggen efteråt. Men maten var god, inredningen var mysig och personalen var supertrevlig.

Tillbaka till hotellet gick vi och la oss redan vid 22. Galet men oj så skönt! Det känns som om vi båda lider av konstant sömnbrist så att få ta igen lite sömn var guld värt.

Vi njöt av en lång och god hotellfrukost med det bästa glutenfria brödet jag ätit. Ett morotsbröd från Provena som jag lätt kommer köpa hem. Det var lyx att kunna sitta i lugn och ro i sköna fåtöljer och bara få njuta. Hotellet var praktiskt taget fullbelagt och det var mycket folk. Men vi lyckades hitta ett lugn hörn.

Efter frukosten gick vi tillbaka till hotellrummet för att slappa en stund och för att lägga en traditionsenlig ansiktsmask. Jag testade Cicaherb Restore Sheet Mask från E nature för första gången. Det är en veganvänlig mask för torr och känslig hud som hade rejält med serum i sig. Den var superskön! Lindrande och återfuktande. Jag passade på att dra runt ansiktsmasken med serumet över hela kroppen när den hade fått verka färdigt i hela ansiktet. Jag märkte skillnad där också och känner mig ännu extra mjuk.

Passformen var helt ok.

Cissi testade Acasias Start Me Up Sheet Mask, en svart mask gjord på aktivt kol av bambu vars serum innehåller bland annat retinol. Den ska bland annat ge huden spänst, lyster och göra porerna lite finare. Nu är Acasia en av mina fantastiska uppdragsgivare. Men jag försökte att inte påverka Cissi när hon testade den för att höra hennes ärliga mening. Hon tyckte först att den stack lite på huden, sedan sved den lite men inte farligt, sen blev det kallt och sen blev det varmt. Det verkar alltså som om blodcirkulationen satte igång. När hon tagit bort den utbrast hon ett stort wow framför spegeln. Både hon och jag såg verkligen skillnad. Kul!

När vi maskat och gjort i ordning oss i lugn och ro checkade vi ut från Scandic Opalen och gick en runda på stan. Vi hittade en mysig restaurang – Kungstorgets Brygghus. Supertrevligt! God mat, om än lite smaklös och trevlig stämning.

Efter en till runda på stan var det dags för oss att åka hem. Det blev en lugn helg, men en väldigt skön och inspirerande sådan. De här små turerna är guld värda för oss för att ladda på energi. Vad gör du för att för ladda energi?